На відсутність сміттєвих баків і туалетів неподалік міжнародного пункту пропуску "Ягодин" нарікають далекобійники. Про це кореспондентам Суспільного розповів водій Валерій Маньчик. Каже: узбіччя  дороги Київ-Ковель-Ягодин комунальники прибирають. Там, де на оформлення чекають вантажівки, брудно. Повідомляє UA:Волинь.

Читайте також: Стосовно митників волинського поста ДБР проводить розслідування

Олена Зілінська та Тетяна Кузьмич – працівниці комунального господарства Рівненської об»єднаної територіальної громади. Від початку серпня жінки прибирають територію, прилеглу до міжнародного пункту пропуску "Ягодин". Їм допомагають Віктор Ушарук і Дмитро Корошетецький.

Дмитро Корошетецький, комунальник Рівненської ОТГ: "Пластику дуже багато. Особливо біля таможні по пару мішків носимо сміття всякого".

Віктор Ушарук, комунальник Рівненської ОТГ: "Чим більша "колійка", тим більше сміття, прибираємо, дотримуємося, щоб чисто було".

Четверо комунальників поблизу пункту пропуску працюють у робочі дні.  Дмитро Корошетецький розповідає: відходи  на узбіччя викидають ті, хто виїжджає за кордон. Дехто з них не звертає уваги на таблички з проханням не смітити. На зауваження реагують по-різному.  

Дмитро Корошетецький: "Хто кидає, а хто в смітники, в кого яка совість. Робили зауваження хто реагує, а хто спеціально кине, всякі люди є".

Людмила Солом’янюк, працює неподалік пункту пропуску: "Я вже працюю на границі 19 років. Порівнюємо, яка зараз ситуація і смітники скрізь є. Дуже добре".

Валерій Маньчик, водій: "Тут я бачу ходять, прибирають, а там, де ми їздимо, там, де вантажні, я туди йду з магазину, то там поки не прибирають".

Вантажний проїзд  до митного терміналу. Він йде паралельно  трасі  Київ-Ковель-Ягодин. Тут на оформлення документів для виїзду з України очікують водії великовантажних автомобілів. У черзі інколи доводиться чекати по кілька діб, розповідає Юрій Золотих. Чоловік показує сміття на узбіччі.  

Юрій Золотих, водій-далекобійник: "Тому що немає смітників, були б смітники, думаю, кожен кинув би якось, прибрав, а це відношення таке. Ось у поляка і біотуалети, і смітники стоять. Це вже наша людина така, що може пройти і кинути".

Ділянкою автошляху біля українсько-польського кордону опікується Служба автомобільних доріг в області. Зі слів заступника  її керівника Юрія Ришкевича, трасу прибирають згідно з угодою, укладеною з Рівненською ОТГ. Документ підписали на початку серпня.  На роботи виділили майже 200 тисяч гривень.

Юрій Ришкевич, заступник начальника Служби автомобільних доріг в області: "Згідно угоди вони мають прибирати до кінця року мають прибирати і центральний, де проходить рух цивільного легкового автотранспорту і автобусів, і грузовий термінал".

Вантажний проїзд наразі не прибирають. Голова Рівненської ОТГ Володимир Крижук ситуацію коментувати відмовився.  Юрій Ришкевич каже: збирати сміття заважають водії вантажівок:

"Навіть комунальне підприємство не може під’їхати, щоб поставити ті смітники і чимось забрати. Там ще є одна проблема: територія, яку ми прибираємо огороджена металевим парканом. Будемо вирішувати питання з патрульною, спільно з комунальним господарством і КП "Ягодин", якимсь чином зробити проходи по території сільради, щоб комунальне підприємство могло забирати мішки".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook