У Державному бюро розслідувань розпочали слідство за фактами погроз президенту України з боку народного депутата від "Європейської солідарності" Софії Федини.

Читайте також: Одіозна нардепка від партії "ЄС" Федина записала нове провокативне відео

Про це повідомила речник ДБР Анжеліка Іванова, пише УНІАН.

"Декілька днів тому Генпрокуратура внесла відомості по даному провадженню до ЄРДР, а підслідність цього провадження визначили за нами", – сказала Іванова.

Як повідомляв УНІАН, Федина разом із волонтеркою Марусею Звіробій оприлюднили спільне відеозвернення, відреагувавши на спілкування президента Володимира Зеленського з добровольцями в Золотому 26 жовтня. Під час запису відеоблогу Федина та Звіробій, зокрема висловилися щодо ризиків життю президента. 

Читайте також: "Ми тебе підірвемо": нардепу від "Слуги народу" погрожують прихильники Порошенка

Федина та Звіробій наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися із Зеленським на передовій.

"Там ненароком може взірватися граната, а ще там обстріли бувають.. Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову", – сказала Федина.

28 жовтня перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що у фракції "Слуга народу" мають намір звернутися до правоохоронців через висловлювання Федини щодо Зеленського. 

Читайте також: Нардепкою Фединою займеться ДБР

 1 листопада генеральний прокурор Руслан Рябошапка підтвердив відкриття кримінального провадження, в якому фігурує Федина, і заявив, що в її висловлюваннях є очевидні ознаки злочину.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook