Письменник Іван Андрусяк запідозрив укладачів завдань зовнішнього незалежного оцінювання у корупції. Він не зміг встановити автора вірша, який був представлений для тестування учнів.

Читайте також: Президент зробив важливу заяву про дистанційне навчання під час візиту на Волинь

"Оцей, м’яко кажучи, дивний "стішок" із цьогорічного ЗНО з української мови й літератури розбурхав неабиякі пристрасті. Де його "відкопали"? Хто його автор? У чому "таємний задум" його з’яви в такому відповідальному тесті? Міністерство освіти і науки України надто вже вперто й підозріло мовчить з цього приводу", – обурився письменник. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Мене теж цей відверто слабенький "стишок" збентежив, і я намагався встановити автора – марна справа! Маю підозру, що це "творчість" самих укладачів питань для ЗНО. Якщо так – то на якій підставі вони його в тест "просунули"? Якщо ні – то чому приховують автора?, пише Главком.

Читайте також: Зробимо Луцьк інклюзивним: стартує новий проєкт фонду Ігоря Палиці "Тільки разом"

Але там є й іще гірше: "правильна" відповідь, яка невідь чому пов’язує цей недолугий текстик з Олесевими "Чарами ночі" – хоча насправді вони жодним чином між собою не пов’язані. Жодна притомна дитина цього "зв’язку" не побачить просто тому, що його не існує", – зауважив Андрусяк.

Андрусяк, має  підозру, яку неможливо довести, ясна річ, що це було "секретне питання для своїх", себто цьогорічний тест містив "корупційну складову".

"Маю прохання до шановного освітнього омбудсмена: Сергій Горбачов (Sergii Gorbachov), будь ласка, допоможіть випускникам і їхнім батькам підтвердити або розвіяти підозри, а літературній громадськості – встановити автора цього "шедебра"!", – звернувся письменник.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook