У межах проведення рутинного епіднагляду, лікарями-епідеміологами лабораторного центру Волинської області продовжується щотижневий моніторинг ситуації з ГРВІ та грипу серед населення області.

Читайте також: На Волині медики врятували жінку після падіння з висоти (фото 18+)

На сьогодні захворюваність утримується на сезонних цифрах. Рівень епідемічної активності нижчий від розрахункового епідемічного порогу на 40%. Епідемічний поріг не перевищено в жодному районі області. Найвищі показники захворюваності зареєстровано в Горохівському, Локачинському, Камінь-Каширському, Шацькому районах та м. Луцьку. Про це повідомляє ДУ "Волинський ОЛЦ МОЗ України".

Впродовж минулого тижня гострими респіраторними вірусними інфекціями в області захворіло близько 3600 волинян, що на 500 осіб менше ніж попереднього тижня.  Із числа хворих 2,2 тис. – це  діти до 17 років (61,5%).

Кількість госпіталізованих  з приводу ГРВІ становить 86 осіб (2,4% від захворілих, із них 67  % діти), це на 11 осіб менше ніж попереднього тижня. 

Читайте також: Від ускладнень грипу померло ще двоє людей

На сьогодні в області проти грипу прищеплено 3100 осіб, із них 1214 (40%) – особи із групи епідемічного ризику (діти віком від 6 міс до 5 років, персонал медичних закладів, вагітні). Крім того прищеплено 781 особа із групи медичного ризику (особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років, та ті, що перебувають у закладах тривалого догляду).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook

Всього вакциновано 0,3% населення області.

Міністерством охорони здоров’я України 13 січня 2020 року  проведена телеконференція за участі керівників управлінь охорони здоров’я усіх регіонів, керівників  та лікарів-епідеміологів обласних лабораторних центрів, лікарів-інфекціоністів та інші фахівців у зв’язку із прогнозом щодо погіршення епідемічної ситуації з грипу та ГРВІ в Україні.