Тести методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) на виявлення COVID-19 з понеділка, 30 березня, робитимуть у Волинському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров’я України. Для цього використовують тести виробництва Німеччини та Китаю.

Читайте також: Стало відомо, чи зафіксовані нові випадки COVID-19 на Волині

У лабораторії вже провели перші тестування, результати яких відправили на перевірку до Національної вірусологічної референс-лабораторії. Там підтвердили правильність результатів тестувань, тож відсьогодні лабораторні дослідження на виявлення коронавірусу робитимуть в обласному центрі, повідомляється на сайті Волинської ОДА.

За словами ДУ "Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України"  Наталії Янко, в області підготовлено 23 бригади, які можуть якісно робити забір біоматеріалу для ПЛР тестування.

Переваги такого лабораторного дослідження  полягають у тому, що виявити носія COVID-19 можна ще до того, як у нього почнуть проявлятися перші симптоми хвороби. Результати дослідження можуть бути встановлені за 6 годин. Однак потрібно врахувати, що швидкість лабораторного аналізу залежить від того, наскільки якісно зроблено забір біоматеріалу (глибокий мазок із носоглотки).

Читайте також: Коли розпочнуть роботу блокпости на Волині (відео)

Загалом за день вірусологи Волинського обласного лабораторного центру можуть робити від 50 до 100 тестів на коронавірус.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook