За пів року роботи нового Кабміну українці так і не побачили детального плану розвитку економіки.

Читайте також: У Луцьку відбувся футбольний турнір Junior Futsal Cup на призи Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" (фото, відео)

Народний депутат від Луцька, лідер партії "За Майбутнє" Ігор Палиця на своїй сторінці у Facebook прокоментував економічну політику уряду, назвавши її політикою саботажу та руйнуванням країни.

"Зараз уряд хоче створити вільні економічні зони на Донбасі, але ж він має робити інвестиційно привабливими не окремі регіони, а всю країну! Це першочергове завдання уряду, з яким він не може впоратися, демонструючи повну відсутність професіоналізму.

Українців намагаються переконати, що економіку врятує тотальний розпродаж стратегічних держпідприємств. Прем’єр-міністр заявив: хоче залишити під контролем держави лише триста із трьох тисяч таких об’єктів державної власності.

Це політика саботажу! Це руйнування країни! Завтра так звані інвестори просто кинуть ці підприємства напризволяще, отримавши з них те, що їм потрібно.

Читайте також: "За майбутнє" та "Аграрна партія" об'єдналися перед місцевими виборами

Маємо йти іншим шляхом: реформувати державні компанії, забезпечити якісний менеджмент, створити робочі місця та зробити ці підприємства прибутковими. Але для цього треба, щоб країною керували професіонали, які знають, що робити.

Нинішній уряд не знає. І замість відновлення власної економіки він ходить по світу з простягнутою рукою в пошуках кредитів. З вересня 2019 року (початок роботи першого уряду нинішньої влади) державний борг збільшився на $3,1 млрд, а на 1 липня цього року досяг рекорду – $85 млрд!

Більше того, якщо в 2019 році уряд запозичив для потреб бюджету 409,8 млрд грн, у 2020-му планується запозичити вже 642,7 млрд грн, то в 2021-му буде досягнутий абсолютний рекорд запозичень – 744,9 млрд грн. Ось і політика великих реформаторів. Заганяти країну в борг та розпродавати її", – йдеться в повідомленні.

Також лідер політсили "За Майбутнє" відзначив, що партія має стратегію відновлення української промисловості.

«Ми відстоюємо економічний патріотизм – реальну та системну підтримку вітчизняного бізнесу. Ми маємо всі ресурси для того, щоб подолати кризу – потрібні лише професіоналізм та політична воля!" – наголосив Ігор Палиця.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook