Як тільки 19 грудня стало відомо про екстрені заходи Кабміну щодо економії, і про вказівки прем'єр-міністра Олексія Гончарука тимчасово заморозити необов'язкові платежі з держбюджету (крім пенсій, зарплат, держборгу), а також в терміновому порядку збільшити розмір держборгу на додаткові 10 млрд грн, експерти згадали про маніпуляції на митниці.

Читайте також: "*буть як хлопчика": в мережу злили переписку Гончарука з Нефьодовим (фото)

Про те, як Гончарук минулого місяця зменшив план надходжень Держмитслужби на горезвісні 10 млрд грн – до 30,3 млрд грн, пише dubinsky.pro.

З абсолютно очевидною метою – щоб новопризначений керівник Державної митної служби Максим Нефьодов зміг продемонструвати виконання плану зборів до держбюджету на рівні 101%. Чистий маніпуляція для піару, яка не віщує нічого доброго для держбюджету і для економіки країни в цілому.

Це було абсолютно очевидно ще в кінці листопада.

Читайте також: "Італійська забастовка": Нефьодов пояснив причину довжелезних черг на волинській митниці

"План надходжень до бюджету за листопад по митниці повністю провалений. На 28 число з індикатива надходжень 40,1 млрд митниця дала тільки 72% від плану. Тобто гроші в повному обсязі вона фактично не збирає. Щоб врятувати шкуру реформатора Нефьодова, від грому та блискавок Президента і замилити йому очі, типу Нефьодов ефективний, хтось заднім числом зменшив показник наповнення бюджету від митниці за листопад. Його зменшили на 10 мільярдів до 30,3 млрд піднявши тим самим наповнення бюджету до 90,3% і тепер Нефьодов майже красавчик", - розклав всю ситуацію по поличках блогер Євген Плінскій.

Він опублікував два документи.

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook