Децентралізація в дії: у Горохівському районі, незважаючи на два роки зволікань, все ж таки вдасться створити першу об’єднану територіальну громаду.

Читайте також: Голова Волинської ОДА Савченко публічно вибачився перед фракцією УКРОП

Шлях до створення Мар'янівської ОТГ був не простим. Перша спроба зробити це була ще в 2015 році, тоді процес призупинили, але бажання жителів прилеглих сіл залишилось. Тож у 2017-му питання відновили та перейшли до обговорення. Цегівський сільський голова Валентин Фищук розповів про перспективи утворення Мар'янівської ОТГ.

"Саме через те, що люди побачили, що дійсно можна створити, щось своє і маючи чималий потенціал економічний, адже є земельні ресурси в кожній сільській раді, є певне виробництво на території того чи іншого населеного пункту і тобто були підстави, для того щоб вважати, що справа буде мати перспективу. Натомість не все так просто пішло, бо були певні перешкоди", − розповів сільський голова села Цегів.

Головною перешкодою до створення Мар'янівської ОТГ стали жителі села Сільце, які не хотіли входити до її складу.

"В процесі обговорення одне з наших сіл − мешканці села Сільця не підтримали цю ініціативу, мотивуючись найперше своїм географічним розташуванням, певними історичними зв'язками з Гороховом і звичайно ми розуміли, що в дечому так і є, але разом з тим були готові, як сільська рада так і робоча група по створенню Мар'янівської громади, компенсувати ті втрати, які виникли у жителів села Сільце знаходячись у складі Мар'янівської громаді", − розповів Микола Клімчук, селищний голова села Мар’янівка.

До складу нової територіальної громади увійшли: Мар’янівська селищна рада (смт Мар’янівка), Бранівська сільська рада (села Брани, Борисковичі, Довгів), Бужанівська сільська рада (села Бужани, Ржищів) та Цегівська сільська рада (села Цегів, Борочиче, Широке).

"Створення Мар'янівської об'єднаної територіальної громади − це не легкий процес, не легкий шлях. Це були судові процеси, всякі судові тяжби, але на сьогоднішній день успішно ми все пройшли і ми маємо дату виборів, яка призначена на 30 червня 2019 року так, що я більше не бачу ніяких перепонів", − наголосив Микола Климчук, голова Мар’янівської селищної ради.

Мешканці села Мар’янівка чекають від об'єднаної територіальної громади позитивних змін.

А головне, нарешті вирішити питання зі сміттєзвалищем. Адже якщо громада отримає землі сільського призначення у своє підпорядкування, вона зможе обрати ділянку землі для єдиного санкціонованого полігону. Допоки ж це питання залишається відкритим. Позитивних змін чекають також у всіх галузях.

Читайте також: Спортшколи, будинки культури і багато іншого: 14 об'єктів можуть зникнути у Ківерцівській ОТГ

Більш детальніше у відео-сюжеті ТРК Аверс.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook