Український дієтолог і експерт по правильному харчуванню Ольга Усенко розповіла, як правильно харчуватися тим, хто працює вночі, щоб не набрати зайву вагу.

Читайте також: Чай шкідливий: несподівані висновки вчених

Спеціальну програму харчування дієтолог розписала у себе в Instagram.

"Практичне розташування продуктів в такі дні: день перед нічною зміною ми робимо абсолютно звичайним, з 4-х разовим раціоном. Вечеряємо до 20:00 і під час нічної зміни ми нічого не їмо, роблячи звичний розрив між останнім і першим прийомом їжі. Або ж в день перед нічною зміною робимо звичайний правильний день з 5-а прийомами їжі, і пізню вечерю, за рахунок 5-разового раціону, о 22:00", – радить дієтолог.

Однак, за словами Усенко, день після нічної зміни буде більш специфічним. Дієтолог радить перед денним сном, за годину, легко поснідати: сир з фруктами, яйця в будь-якому вигляді.

Читайте також: Назвали продукти, які найбільше руйнують жіноче здоров'я

А після денного сну дієтолог радить пообідати будь-яким гарніром без м'яса і риби. "Просто гарнір і овочі, можна ще фрукт додати. Це буде найкомфортніше після нічної зміни", – пише Усенко. На вечерю Ольга радить приготувати овочі з м'ясом, птицею або рибою.

Усенко вважає, що якщо дотримуватися такого вечірнього і денного раціону під час нічної роботи, то можна не їсти вночі, адже це і не потрібно, якщо правильно харчуватися за день до і день після.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook