Дієтологи назвали кілька причин починати день з тарілки вівсяної каші.

Читайте також: Названо найбільш стійку до раку групу крові

"Вівсянка з цільного зерна – один з найкорисніших продуктів на сніданок: її відрізняє високий вміст клітковини і білка. Овес володіє багатьма корисними для здоров’я властивостями, включаючи втрату ваги, зниження ризику серцевих захворювань", – відзначають фахівці, передає "Жіночий світ".

За словами дієтологів, продукт забезпечує організм кількома ключовими поживними речовинами і антиоксидантами – вітаміном B1 (тіамін), B5 (пантотенова кислота), фолатом, марганцем, цинком, міддю. Одна стандартна чашка вівсянки – це 166 калорій, 5,94 г білка, 4,00 г харчових волокон, 3,56 г жиру.

Вони вказали на наступні причини починати день з тарілки цієї каші.

Допомагає знизити рівень холестерину. Дослідження показали: вівсянка містить велику кількість бета-глюкану. Даний тип розчинних волокон ефективний для зниження рівня ЛПНЩ (поганого), а також загального рівня холестерину.

"Додавання вівса в раціон зменшує ризик серцевих захворювань за рахунок скорочення рівня холестерину", – констатують дієтологи.

Дозволяє втрачати вагу. Високий вміст клітковини в крупі сприяє тривалому відчуттю насичення. Бета-глюкан сприяє вивільненню пептиду гормону ситості YY (PYY), тим самим знижуючи загальне споживання калорій, запобігаючи ожирінню, допомагаючи худнути.

Читайте також: Перехід на літній час: коли в Україні переводять годинники

Стабілізує рівень цукру в крові. Споживання вівса покращує реакцію організму на інсулін, може допомогти знизити високий рівень цукру в крові. Багато наукових робіт свідчать: вівсянка позитивно впливає на механізми контролю цукру в крові у людей з діабетом 2 типу.

Оздоровлює мікрофлору кишечника. Для тих, хто схильний до запорів, млявого травлення, "ледачого" кишечника – ось причина починати день з тарілки вівсянки – вона стимулює розвиток корисних бактерій в травному тракті, сприяє регулярній дефекації.

Знижує ризик розвитку астми. Різні дослідження показують, що овес допомагає запобігти появі астми у дітей, якщо давати його в раціон в ранньому віці.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook