Національний банк України ввів в обіг дві пам'ятні банкноти номіналами 100 і 500 гривень, присвячені 30-річчю Незалежності України.

Читайте також: В Україні до Дня Незалежності випустили кольорову монету

Про це передавати прес-служба регулятора.

Відзначається, що пам'ятні банкноти відтворюють дизайни банкнот номіналом 100 і 500 гривень і одночасно мають важливу відмінність – на їх лицьовій стороні нанесена айдентика (символіка) до святкування 30-ї річниці Незалежності України.

Пам'ятні банкноти з підписом голови НБУ Кирила Шевченка містять всі елементи захисту банкнот номіналом 100 і 500 гривень зразка 2014 і 2015 року відповідно. Додатково на лицьовій стороні на місці водяного знака нанесено трафаретним друком спеціальною оптично-змінною фарбою святкову айдентику – «30 років Незалежності України». Цей напис поступово змінює колір під час зміни кута нахилу банкноти.

Скриншот НБУ

Читайте також: Нацбанк випустить монету з конем Пржевальського

У НБУ повідомили, що пам'ятні банкноти вже доступні в системі онлайн-замовлень, а також будуть реалізовуватися через інтернет-магазин нумізматичної продукції Національного банку і банками-дистриб'юторами («Ощадбанк», «Укргазбанк», «Радабанк», «Таскомбанк»). Ціна пам'ятної банкноти номіналом 100 гривень – 114 гривень, пам'ятної банкноти номіналом 500 гривень – 512 гривень.

Пам'ятні монети:

Національний банк до 30-річчя Незалежності України вводить в обіг чотири пам'ятні монети серії «Відродження української державності" та нову інвестиційну монету «30 років Незалежності України».

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook