Спеціальний потяг №905 прибув з Росії до Києва 29 березня. Він виїхав з України до Росії 27 березня і ввечері 28 березня забрав українців додому.

Читайте також: Як і кудою до України можна повернутися з-за кордону на авто: поради від МЗС

За інформацією Міністерства закордонних справ України, 800 українців захотіли повернутися додому з території Росії через епідемію коронавірусу, пише "Громадське".

Потяг зустріли люди в захисних костюмах та військові. Усім, хто прибув до України, обов'язково виміряли температуру. Це є запобіжним заходом проти поширення коронавірусу. Спецрейс здійснювався за дорученням Міністерства закордонних справ та Міністерства інфраструктури.

Чому українці повертаються з Росії спецпотягом

У межах карантинних заходів Україна повністю закрила залізничне й авіаційне сполучення, а також закрила частину пунктів пропуску на кордонах.

Українців, які не встигли повернутися у визначені терміни, евакуйовували спеціальними рейсами. Загалом держава здійснила евакуацію понад 100 тисяч своїх громадян.

З 28 березня Україна зупинила регулярне транспортне сполучення. Українці можуть перетнути кордон України пішки чи власним авто.

Читайте також: В Україні відсьогодні встановлено нові правила перетину кордону

Зазнасимо, що в Україні встановили нові правила перетину кордонуЗакордонні дипломатичні установи України отримали доручення міністра закордонних справ розгорнути програму "Захист".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook