У справі про прослушку прем’єр-міністра Олексія Гончарука – нові деталі. До злочину можуть бути причетні не один, а ціла група теперішніх і колишніх працівників 1+1. Слідству вдалося також встановити зв’язок журналістів цього телеканалу із телеграм-каналом, де вперше з’явився аудіофайл.

Читайте також: У скандалі із "плівками Гончарука" стався несподіваний поворот, – ЗМІ

Уперше аудіофайл був викладений на анонімному телеграм-каналі "Штабний", створеному 25 листопада 2019 року. А першим, хто прорекламував цей телеграм-канал, за даними слідчих, був журналіст 1+1 Євген Плінський. Про це з посиланням на власні джерела повідомив журналіст Юрій Бутусов на своїй фейсбук-сторінці.

"Аудіофайл був змонтований на комп'ютері "Макінтош", власником якого судячи з найменуванням акаунта, є людина на прізвище Куксін", – зазначає він.

Окрім того, резервний канал управління телеграм-каналом "Штабний" нібито пов'язаний з Олександром Нізовцевим, який знайомий з Куксіном.

Читайте також: "Пусте місце в голові": в Мережу "злили" запис розмови Гончарука та міністрів, в якій вони критикують Зеленського (аудіо)

"Чи вдасться довести таку абсолютно віртуальну справу, чи будуть знайдені якісь прямі докази проти журналістів – поки невідомо. Ситуація безпрецедентна для слідства. Подивимося. З огляду на, що підозрюються журналісти, і хто є власником телеканалу, резонанс буде максимальний", – додав Бутусов.

Увага! За даними ЗМІ, в установці підслуховуючих пристроїв підозрюються співробітники Управління державної охорони. Щоправда, у цій структурі затримань поки не було, обшуки не проводились.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook