У листопаді минулого року в селі Риковичі Павлівської громади колишнього Іваничівського, а тепер Володимир-Волинського район розгорівся скандал. Там тринадцятирічна дівчинка народила дитину від свого 63-річного вітчима.

Читайте також: Народила дитину від вітчима: з'явилися моторошні деталі зґвалтування 13-річної волинянки

Цікаво те, що її мама стала на бік чоловіка. Історія має продовження, пише Вісник.

Прихистила коханця, а заодно і його жінку

Для початку нагадаємо, що Володимир у Риковичі приїхав з Локачинського району: перша дружина купила тут йому хату. Жив у ній не один, а з майже вдвічі молодшою Галиною. Ще й дитя народили. Щоправда, Галя була «не така, як усі». Тож їй виробили пенсію, а Володимир став опікуном. Люди у селі кажуть, що чоловік частенько навідувався до сусідки Марійки. Та мешкала у чималій, але занедбаній хаті разом з мамою (нині покійною) та донькою Ірою. З появою у селі Володимира прижила ще троє діток. Подейкують – від нього. Коли декілька років тому згоріла хата Володимира і Галини, то Марія пустила погорільців до себе пожити.

Як розповів голова Павлівської громади Андрій Сапожник, хоч і виконком ОТГ виділив гроші на нову хату, і люди дещо зібрали, Володимир і Галина залишились жити з Марійкою. Посадовець запевнив, що алкоголем в тій хаті не зловживали. Навпаки, Володимир навів порядок.

Із сином живе подалі від рідної неньки

Старша дочка Марійки Ірина деякий час жила в притулку для обездолених дітей при Церкві християн віри Євангельської «Ковчег» у Нововолинську. А вже у вересні 2019-го залишилася жити з мамою і пішла у місцеву школу. Проблеми почалися наприкінці зими 2020-го року. Іра стала дивно себе поводити, бувало, що і свідомість втрачала. А люди переказали у сільську раду, що Марійка ходить по селу і розповідає, що її Ірка вагітна. Тож в громаді зібрали опікунську раду і на початку літа навідалися у хату.

"Уявіть собі наш шок, коли лікарі підтвердили, що ця ще дитина скоро стане мамою. Ми повідомили у поліцію. Про те, хто батько, вона спочатку мовчала. Володя ж дуже вже наполягав на аборті. Вирішили, що Ірі до родів буде ліпше в лікарні під наглядом. Там вона народила здорового хлопчика", – поділився Андрій Сапожник.

Читайте також: Був інтимний зв’язок ще з кількома дорослими чоловіками: повідомили нові деталі зґвалтування вітчимом 13-річної волинянки (відео)

З дівчинкою працювали правоохоронці і психологи. Іра нібито їм розповіла, що 63-річний Володимир силою змушував її з ним спати. Вона про все розказала мамі, але та не повірила. Та й сам Володимир спочатку причетність до вагітності падчерки заперечував і тест ДНК робити відмовлявся. Погодився, коли побачив новонародженого чорнявого хлопчика. Тоді сказав, що всі його діти (а їх у нього щонайменше шість) народжувалися білявими, і погодився на аналіз ДНК.

Результати показали, що це його син.

І навіть після цього і Марійка, і Галина продовжували захищати свого співмешканця і шукали гроші на адвоката, щоб визволити його із тюрми.

Читайте також: На Волині жінка збирає гроші, аби визволити з тюрми ґвалтівника своєї 13-річної доньки

Цими днями відбувся суд. За зґвалтування неповнолітньої Володимир відсидить за ґратами 11 років. Марійка з двома дітьми живе у селі, знову чекає на дитину, вже п’яту. Про батька люди нічого не говорять. Ще одна Володимирова жінка, Галина, із села виїхала.

Ірина зі своїм сином Андрійком, якому в серпні виповниться рочок, живе у Києві, в Центрі матері і дитини. Андрій Сапожник сказав, що у них все добре, Іра сама доглядає синочка і вчиться у школі дистанційно.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook