Попри фіктивні документи виграли тендер. Донецька фірма "Данко" таки всерйоз вирішила "вкорінитися" на волинських дорогах. Тендери на ремонтні роботи в області виграють один за другим. Аби освоїти чергові 16 мільйонів гривень навіть подали на тендер підробні документи. Але цей факт не завадив їм перемогти, йдеться в сюжеті ТРК "Аверс".

Читайте також: Донецькі на Волині: як працівники скандальної фірми кладуть асфальт прямо в болото (відео)

Про те, як фірма з донецьким корінням "Данко" ремонтує волинські дороги ми вже розповідали неодноразово. Кілька днів тому показували їхню роботу в селі Лище Луцького району. Ми тоді навідались саме в розпал ремонту і побачили, що дорожні будівельники фірми "Данко" кладуть асфальт просто в болото. Деякі болотні ями вони так і не встигли засипати асфальтом. Бо як тільки забачили камеру – відразу накивали п’ятами. В коментарях до сюжету волиняни писали, що в такий самий спосіб донецька фірма ремонтувала дороги і на Маневиччині. Кажуть, ремонтом це назвати не можна.

А ось вже відрізок дороги Рожище – Носачевичі – Луків. На цьому відрізку в межах Рожищенського району хазяйнуватиме, хто б ви думали, теж донецька фірма. Лише на цей об’єкт з місцевого бюджету фірмі "Данко" спрямують більше 16-ти мільйонів гривень. Фірма офіційно стала переможцем тендеру. А тепер найцікавіше: донецькій фірмі збираються дати мільйони з обласної казни попри те, що "Данко" подала фіктивні документи. Серед тендерної документації фірма подає лист-підтвердження від приватного акціонерного товариства "Рівнеавтошляхбуд". У листі йдеться про те, що "Рівнеавтошляхбуд" гарантує безперебійне постачання фірмі "Данко" асфальтної суміші для ремонту. Тобто, гарантія, що цій фірмі буде чим ремонтувати. Лист датується 14-им серпня 2020 року. Як зазначив тодішній очільник рівненської фірми Віктор Бредихін, бо ж саме його підпис стоїть під документом, "Рівнеавтошляхбуд" у серпні жодних документів донецькій фірмі не давав.

Всю цю інформацію Віктор Бредихін надав і СБУ. Але зверніть увагу: такий самий документ подає і єдиний конкурент "Данко" – фірма "Євробуд плюс". Ці теж запевняють, що "Рівнеавтошляхбуд" гарантує забезпечувати їх асфальтобетоном. Дивимось на документи: дата – видані в один день. Номер листа – ідентичний. Підпис директора – немов під копірку. Дивно виглядає і той факт, що торгів як таких майже і не було. Суттєво суму ніхто і не понижував. Запідозрити махінації з документами, мабуть, не важко навіть дитині. А от замовник робіт їх чомусь не помітив. Можливо, просто закрив очі. Виникає питання: чому? Так от: замовником виступає державне підприємство "Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області". Створив її в лютому цього року голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко. До слова, очолює службу Ігор Свиридов – як і команда губернатора, теж зі східних регіонів, з Донецької області. В телефонній розмові він розповів, що договір із фірмою "Данко" вже підписано. Коли журналісти поцікавилися у пана Свиридова, як могли підписати з фірмою договір, якщо вона подала фіктивні документи, то почули ось що:

"Скажіть, Ви слідчий чи суддя. Я от, наприклад, не слідчий і не суддя. І все, що стосується достовірності документів – це не наша компетенція, вирішувати справжній документ чи не справжній. В нас є зараз лист від Служби безпеки з цього приводу. Ми зараз розбираємось з цим питанням і… ну а давати якісь коментарі стосовно документації ми не можемо, ми не знаємо, чи справжні ці документи".

Читайте також: На Волині спеціально пишуть тендери на ремонти доріг так, щоб вигравала Донецька фірма

Те, що на Волинь прийшла фірма "Данко" Ігор Свиридов називає здоровою конкуренцією. Мовляв, компанія із Донеччини приносить для волинян благо.

Детальніше дивіться у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook