На українських дорогах може з’явиться властива європейським автошляхам шумова і світлова розмітка.

Читайте також: Патрульні збили на смерть чоловіка на переході і втекли (фото)

Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на власній сторінці у Facebook.

Чиновник пояснив, що шумова розмітка – це штучно створена нерівність на дорозі. Виїмка або височина покликана спричинити під час наїзду на неї вібраційну та шумову дію. Це, своєю чергою, приверне увагу водія до дороги, ділянка котрої є небезпечною.

"Люмінецентна дорожня розмітка підсвічується за рахунок спеціальної фарби, що накоплює, а потім випромінює світло протягом 10 годин після заходу сонця. Це покращує видимість для водіїв у вечірній час, зменшує кількість аварій на дорогах та підвищує безпеку руху", − розповів Парцхаладзе.

Він запропонував читачам поділитися міркуваннями щодо доцільності таких нововведень, як обов’язкових при будівництві нових доріг. При цьому урядовець вважає аргументом “за” підвищення безпеки на дорогах. "Наприклад, у Фінляндії, Данії та Швеції застосування шумових смуг дозволило досягти значного зниження рівня аварійності", – пояснив Парцхаладзе.

Читайте також: Українці потрапили у жахливу ДТП в Росії, є загиблі

Заступник міністра запевнив, що урядова команда не зупиняє роботу з осучаснення та підвищення безпеки українських автошляхів. І готова приймати пропозиції та обговорювати нові ідеї, котрі можуть бути реалізовані на вітчизняних дорогах.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter