Уже добрий десяток років жителі села Карасин чекають на будівництво нового закладу загальної середньої освіти. Про це йдеться на сайті Прилісненської ОТГ.

Читайте також: Дві луцькі школи − найбагатші в Україні

Приміщення школи, яке будувалося за нормативами минулого століття, не передбачає належних умов для навчання і виховання учнів школиЇдальня розташована в окремому дерев’яному приміщенні. Відсутнє централізоване водопостачання та водовідведення. Внутрішні санітарні кімнати відсутні. На сьогодні виникла проблема створення належних умов для здобуття освіти учнями школи. Проте у всі роки будівництво вважалось неможливим через високу вартість будівництва, нестачу коштів у районному бюджеті.

Зі створенням Прилісненської ОТГ, в яку ввійшла і Карасинська сільська рада,  питання реконструкції школи із добудовою класних кімнат відразу стало проблемою № 1 - як для голови громади, так і для депутатського корпусу.

Прилісненською сільською радою у 2019 році на розроблення проектно-кошторисної документації було затрачено кошти у сумі 172 859 грн. Кошторисна вартість будівництва згідно проекту "Реконструкція загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів села Карасин (корпус № 2-майстерня, корпус № 3-їдальня) по вулиці Шкільна, 13а села Карасин Маневицького району (із влаштування санітарних вузлів)" передбачала 10 млн. 778 тисяч гривень.

Читайте також: "Тепер історію школи пишемо ми": Луцька школа №11 святкує своє 45-річчя

Внаслідок проведеного ЗОШ І-ІІ ступенів села Карасин тендеру на визначення виконавця робіт суму будівництва було зменшено до 9 млн 672 тис. гривень. Переможцем торгів стало ТзОВ "ВОЛБУД". 04 вересня 2019 року між ТзОВ "ВОЛБУД" та загальноосвітньою школою І-ІІ ступенів села Карасин було укладено договір на виконання робіт у 2019-2020 роках згідно поданої тендерної пропозиції ТзОВ "ВОЛБУД". Обсяг фінансування робіт у 2019 році становить 6 млн 245 тис. гривень. Кошти у сумі 2 млн. 770 тис гривень – кошти державного бюджету, виділені на розвиток інфраструктури Прилісненської об’єднаної територіальної громади, а 3 млн. 475 тис. гривень – кошти бюджету Прилісненської ОТГ.

Отож  невдовзі здійсниться довгоочікувана мрія мешканців села Карасин – їхні діти отримають вісім нових просторих навчальних класів, сучасні санвузли, просторі коридори, рекреаційну зону.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook