Дружина голови політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука Оксана Марченко розширила свій нафтовий бізнес у Російській Федерації.

Читайте також: Кума Путіна вляпалася у гучний скандал, назвавши націоналізм фашизмом

Марченко контролює вже не 50, а 61% російської компанії "НЗНП Трейд", яка бурить нафтові свердловини в Ханти-Мансійському окрузі Росії, повідомляють журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" (спільний проект Радіо Свобода та телеканалу "UA:Перший") з посиланням на реєстр юридичних осіб Росії.

Зміни серед засновників підприємства НЗНП Трейд відбулися наприкінці травня 2019 року. 23 травня частка кіпрської компанії Ventolor Holding LTD, якою одноосібно володіє Оксана Марченко через TUMILLON INVESTMENTS LTD, зросла з 50,1% до 61%.

Частка у "НЗНП Трейд" Наталії Лавренюк зросла із 14,9% до 25%. А компанії з орбіти російського бізнесмена-аграрія Сергія Кислова ООО "Развитие" та ООО "Дол" вийшли зі співзасновників.

Читайте також: Життя після "Танців": Оксана Марченко розлютила мережу голим фото

За станом на 19 червня 2019 року частки підприємства розподілилися таким чином: Ventolor Holding LTD – 61%, Наталія Лавренюк – 25% та АО "Фінконсалтпро" – 14%. На кінець травня структура кіпрських фірм не змінювалася – бенефіціаром значилася Оксана Марченко.

Наталія Лавренюк – не чужа людина родині Медведчука. Відповідно до даних журналістів, протягом 2018 року Віктор Медведчук з Марченко та Наталією Лавренюк летіли одним приватним літаком з Києва до Анапи.

АО "Фінконсалтпро" – новий бізнес-партнер родини Медведчука у нафтовому бізнесі. Відповідно до даних російського реєстру, компанією володіє її директор – Ніколян. До останнього часу він займався популяризацією малої авіації, був співзасновником ряду аероклубів у Росії, також досі є співзасновником "Фонду сприяння розвитку авіації загального призначення".

Журналістам "Схем" не вдалося отримати коментар від Родіона Ніколяна щодо бізнес-партнерства з родиною Віктора Медведчука. На повідомлення в месенджерах та дзвінки він не відповів.

Компанія "НЗНП Трейд" не знайшла часу для коментаря керівництва через зайнятість та постійні наради.

Читайте також: Оксана Марченко показала рідкісне фото із дочкою – похресницею Путіна (фото)

У вересні 2018 року "Схеми" повідомили, що дружина лідера руху "Український вибір" Віктора Медведчука, телеведуча Оксана Марченко контролює компанію, яка перемогла у конкурсі на право видобувати нафту на Гавриківському родовищі у Ханти-Мансійському автономному окрузі Російської Федерації. Це одне з трьох найбільших російських нафтогазових родовищ. Сумарні запаси нафти оцінюють у 123,7 мільйона тонн газу – у 3 439 мільйонів кубічних метрів.

Віктор Медведчук – кум президента Росії Володимира Путіна – раніше підтвердив, що його дружина, телеведуча Оксана Марченко є власницею бізнесу в Росії.

"Моя дружина не займається бізнесом, вона володіє бізнесом, а керую бізнесом я. Чому я не можу володіти бізнесом? Тому що мої "улюблені" американці в березні 2014 року запровадили стосовно мене санкції. З цим пов’язані особливості бізнесу, який належить сьогодні родині", – заявив Медведчук в ефірі телеканалу NewsOne.

За словами кума Путіна, інформація у розслідуванні "Схем" здебільшого відповідає дійсності.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook