Дружина відомого скандального заступника начальника Волинської митниці ДФС Юрія Терещука, який нещодавно у приватній розмові розкрив факти незаконногорозмитнення елітних автівокпід виглядом звичайних, виставила на продаж квартиру, яка вартує понад 3 млн гривень. Нерухомістю Галина Терещук, яка працювала помічницею судді, володіє спільно з своїм батьком-експрокурором і сім’єю. Зазначимо, що подружжя найближчим часом може стати "екс", адже в суді знаходиться провадження про розірвання шлюбу.

Читайте також: Волинський митник Юрій Терещук розповів про елітні броньовані автівки, які розмитнили, як звичайні, – ЗМІ

Про це пише ІА Волинські Новини.

Подекуди посадовці високо рангу оформляють фіктивні розлучення для того, аби суб'єкт декларування не вносив дані про майно, придбане на кошти невідомого походження. Зокрема, у розслідуванні "Театр драми та комедії: як через фіктивне розлучення судді ховають свої статки" столичні журналісти детально описали цю схему. Справжні причини розлучення подружжя невідомі, проте з повідомлення суду дізнаємось, що саме Галина Терещук ініціює розлучення. Цікаво, що справу розглядатиме суддя Любомльського районного суду Степан Чишій, якого у 2018 році спіймали на отриманні хабарів.

 

Про статки митно-прокурорської родини Гілів-Терещуків ЗМІ розповідали ще в 2016 році. Невдовзі після звільнення з правоохоронних органів досвідчений експрокурор Волинської області Андрій Гіль добудував розкішний маєток, на ділянці у майже півгектара, у селі Тарасове, поблизу Луцька.

Його дочка Галина Терещук та зять Юрій Терещук, які також працюють на держслужбі, придбали кілька квартир, земельних ділянок та новеньких автівок бізнес-класу.


У декларації Юрія Терещука за 2018 йдеться, що він працює на посаді заступника начальника Волинської митниці ДФС, є радником податкової та митної справи ІІІ рангу.

Юрій Терещук записав на дружину, яка до 2017 року працювала помічником судді та мала скромну зарплату, 7 тисяч доларів та 700 тисяч гривень заощаджень. У власності родини державних посадовців – 2 квартири в Луцьку, земельні ділянки в Тарасовому та в Пульмі Шацького району, садовий будинок на 140 квадратів, а також дві величезних квартири на 271 квадратний метр в обласному центрі.

Читайте також: Обшуки на Волинській митниці: ДБР, вилучення телефону та схеми контрабанди (відео)

Одну з них нещодавно Галина Терещук виставила на продаж. Як йдеться в оголошенні, дворівнева квартира розташована в будинку, що на вулиці Стрілецькій – неподалік центру міста. В ній – 5 кімнат, індивідуальне опалення, меблі.

 

 

Як видно з фото, в помешканні дорогий ремонт, добротні меблі та оздоблення. Є тренажерний зал, дитяча кімната, кабінет тощо. Вартість квартири – 135 тисяч доларів, або ж близько 3,2 мільйона гривень.

 

 

Питання про те, звідки в родини державних службовців гроші на майно, яке лише за скромними підрахунками тягне на десятки мільйонів, виникали ще декілька років тому, проте відповідей на них тоді не дали ані фігуранти журналістських розслідувань, ані правоохоронці.

Частково на ці питання проливає світло нещодавно опублікована розмова заступника начальника митниці Терещука з невідомим підприємцем. У ній йдеться про оборудки з розмитненням елітних авто. Зі слів Терещука стає зрозуміло, що на авто потрібно робити донарахування. Але "фірма знайома", тому він запитує підприємця, "чи він є предмет даного питання". Таким чином натякаючи, що за певну винагороду можна було б пропустити і без донарахування.


Після призначення нового уряду волиняни очікували війну з контрабандою і "схемами" на митниці, через які бюджет Волині втрачає десятки мільйонів доларів. Проте новопризначений очільник Державної митної служби Максим Нефьодов дав чітко зрозуміти, що старі кадри, замішані в гучних корупційних скандалах, – його союзники. Зокрема, про ексначальника Чернігівської митниці Олександра Шавлака, якого після скандалу з пропуском 40 фур контрабандних цигарок тихцем перевели на Волинську митницю, він сказав, що "це крадій, який пообіцяв красти менше". А тому готовий довірити йому знову очолити Волинську митницю.

Тому сподівання волинян на реформи митниці, які дозволять припинити контрабанду і корупційні схеми, тануть паралельно з рейтингами уряду Олексія Гончарука.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook