Негода в Україні за добу призвела до понад 1000 ДТП по всій країні. Учасниками багатьох аварій стали авто на єврономерах, водії яких часто не мають навіть страхового поліса.

Читайте також: Кабмін затвердив нові правила евакуації автомобілів

Як діяти українським водіям у разі ДТП з автомобілями на європейській реєстрації, розповів в ефірі ObozTV глава Асоціації страховиків України Леонід Хорін.

За його словами, якщо у водія євроавто немає поліса "автоцивілки", тоді потерпілий може пред'явити до нього вимоги у вигляді звичайного цивільного позову, без участі страхових компаній.

"Взяти прізвище цього водія, техпаспорт, всі необхідні документи, і на підставі цих документів подавати до суду вимогу про компенсацію збитків", – пояснив Хорін.

"Якщо у водія на єврономерах є поліс "автоцивілки", тоді в дію вступає його страхова компанія, і звичайним порядком починається процес розгляду питань компенсації постраждалій стороні", – додав він.

Експерт також зазначив, що в разі, якщо євроавто втече з місця ДТП, розшукати його і відшкодувати збиток буде вкрай проблематично.

Читайте також: Легалізувати "євробляху" можна буде без виїзду на ній за кордон

"У таких випадках у водія постраждалої машини залишається шанс, якщо був поліс КАСКО, було застраховане "залізо". Тоді водій може пред'явити вимогу до своєї страхової компанії компенсувати збиток, навіть якщо винуватець ДТП з місця події зник", – пояснив він.

При цьому Хорін зазначив, що водії євроавто можуть страхувати своїх машини в Україні на загальних підставах: "Жодної різниці немає. Приходить водій у страхову компанію, у нього є машина, хоче застрахувати... Навіть якщо не він власник – все одно може застрахувати".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter