Український Гурт DZIDZIO, який продовжує судову тяганину через порушення авторських прав з музичним колективом, який називає себе "Дзідзьофф", наразі отримав першу суму грошової компенсації.

Читайте також: Дзідзьо з курчатами на голові з'явився на обкладинці глянцю

Суд зобов’язав двійників DZIDZIO виплатити кругленьку суму правовласнику за порушення авторських прав сплатити компанії ТОВ "Мейсон Ентертеймент" грошову компенсацію у розмірі 132 740 грн з кожного учасника за порушення майнового авторського права на музичні твори. 

Загальна сума компенсації складає 398 тисячі 220 грн з трьох учасників гурту-порушника.

Виконавцями було здійснено низку заходів, передбачених законом, щодо розшуку та здійснення дій щодо реалізації майна порушників.

Приватний виконавець станом на 17.04.18 здійснив перерахунок належних коштів у розмірі 132 700 грн на компанію ТОВ "Мейсон Ентертеймент" стягнутих з одного із порушників, а саме громадянки Василець Юлії Ігорівни.

Отримані кошти DZIDZIO спрямував на благодійність. 

І з суми 132 700 грн сплачено 25 299 грн податку, винагорода приватному виконавцю судових рішень – 6 635 грн, залишок суми – 100 865 грн перераховано Яворівській районній членській благодійній організації "Дитячі мрії" у м. Новояворівськ, Львівської області.

Читайте також: Відомого артиста зустріли на Донбасі кулями

"Як обіцяли так і зробили. Дякуємо порушникам авторських прав, що своїми діями допомогають зробити добру справу", – зауважив Дзідзьо. 

Провадження щодо інших учасників колективу порушників "Дзідзьофф" ("DZIDZ’OFF") – Олега Турка та Остапа Даниліва, ще триває. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter