Екс-нардепам від "Опоблоку" Олександру Вілкулу та Дмитрові Колєснікову оголосили про підозри у скоєнні злочинів. Правоохоронці вже почали процедуру розшуку екснардепів.

Читайте також: "Тьолочєк знімаєш..": нардеп від "Опоблоку" ошелешив українців листуванням зі своїм сином (фото)

Про це повідомив екс-генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

"Колишніх народних депутатів Вілкула і Колєснікова рік тому взяли під захист Регламентний комітет і ВР, не давши дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності. І лише після втрати ними депутатського статусу, вчора (5 вересня) їм оголошено підозри і розпочато процедуру розшуку", – написав Луценко.

Читайте також: "Опудало городнє, дармоїд!": лідер "Опозиційного блоку" шокував виборців на окрузі (відео)

ГПУ підозрює Вілкула в тому, що під час перебування на посаді голови Дніпропетровської ОДА він був причетний до розкрадання земель. За даними Луценка, виходячи з матеріалів слідства, у 2011 році Вілкул передав в оренду ПрАТ "Орджонікідзевський гірничо-збагачувальний комбінат" земельні ділянки, право розпорядження якими не входило в компетенцію ОДА, оскільки ці землі були в колективній власності. За оцінками слідства, держава зазнала збитків на майже півмільйона гривень, передає 24 канал.

За даними ГПУ, Дмитро Колєсніков на посаді глави агентства Державного майна сприяв незаконному відчуженню двох цехів оборонного підприємства, яке забезпечувало українську армію ракетами "Смерч" і "Град". За словами Луценка, Колєсніков "домігся фактично приватизації ракетного заводу, який знищений, а мав зараз випускати "Смерчі" та "Урагани".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook