Традиція дітей писати листи з побажаннями Святому Миколаю, поширена на Заході, стала популярною і в Україні.

Читайте також: У Луцьку на площі Героїв Майдану засвітять новорічну ялинку

Священик Української православної церкви Київського патріархату Андрій Гуль розповів про ставлення церкви до даного звичаю, передає "Обозреватель".

"При кожній громаді, церкві, парафії зазвичай діє недільна школа, де священик розповідає дітям про богослужіння, про свята. Також це і у нас є у Святомиколаївському храмі. Діти там теж пишуть листи, в яких вони говорять про свої побажання. Коли вони все записують, це добре відкладається в пам'яті. Коли людина щось скаже – сьогодні сказав, завтра забув. А якщо записуєш – відкладається", – розповів він.

За словами священика, коли дитина пише листи, "це дає їй більше віри в те, що це диво може статися".

"І диво може статися, оскільки Святий Миколай – реальна людина, він допомагав і досі допомагає. Свідченням цього є безліч чудес за його молитвами. Ці листи треба писати, бо вони допомагають більше повірити. Тому ми теж у недільній школі закликаємо, діти пишуть", – повідомив він.

Читайте також: Забіг Святих Миколаїв у Луцьку зібрав сотні щасливих учасників (відео)

Гуль також зазначив, що дане свято надихає людей на добрі справи: "Цього дня особливо чекають діти, бо 18 грудня ввечері Святий Миколай ходить від оселі до оселі і слухняним дітям роздає подарунки. Але не проходить свято і повз дорослих, бо він повертає нас у дитинство, переконує нас, що робити добрі справи завжди актуально, додає трохи любові у світі, де ми часто бачимо агресію і зневагу".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter