Український блогер Віктор Вемуна звинуватив програму «Дизель Шоу» в расизмі та гомофобії.

Читайте також: Проект "Дизель шоу" вляпався у скандал

Так, переможець «Розсміши коміка» розповів у своєму Instagram, що у лютому організатори запросили його та сестру знятися у номері «Тарас-Папуас», де висміюють темношкірих. За сценарієм, він повинен був зіграти актора, який мав знятися в новому українському фільмі для Netflix в образі Тараса Бульби, – передає ТСН.

Віктор та його сестра відмовилися від знімань, а згодом на телеекрани вийшов цей випуск. У номері коміки висміюють нові стандарти і толерантність Netflix, жартують про темношкірих та представників ЛГБТ-спільноти. Зокрема, про те, що їх «на відміну від білих, можна вбивати». Також звучали такі фрази: «Ми знімаємо чорно-біле кіно? А жанр – чорна комедія?», «Тарас поранений у бою, його спалили на багатті, він трохи підгорів, але не помер. Повернувся на Січ, але битися вже не хоче, так би мовити, перегорів».

У відеозверненні з оглядом на номер, Вемуна розкритикував скетч та додав, що «поки з головних гумористичних сцен країни буде нестися блювотина про те, що їхній колір шкіри – згорілий білий, доти таке буде нестися і на вулицях».

«60-70% українців дивляться ваше шоу. І завтра, коли у них запитає дитина, чому цей дядько такий чорний, вони скажуть: «Тому що він підгорів». І коли ці діти підуть до школи, вони називатимуть усіх чорних навколо – копченими, тому що їм це здається смішним. Я не кажу, що саме ви відповідаєте за те, що відбувається на вулицях та за відношення до темношкірих, але у вас, як мінімум, є важелі впливу на соціум», – зазначив блогер.

Читайте також: Компанія «Сільпо» потрапила в серйозний скандал

На інцидент відреагували українські зірки, зокрема alyona alyona, Джамала та Олександра Заріцька. Знаменитості підтримали Віктора.

«Ось так буває в нашій країні в 2021 році. У мене немає слів…», – зазначила солістка KAZKA.

«Я щиро вважаю, що телебачення не повинно пропагувати расизм в Україні і темношкірі люди в Україні мають почуватися спокійно», – заявила реперка та додала напис «Сором «Дизель Шоу».

«Просто немає слів. Підтримка», – прокоментувала Джа.

У коментарях під відео фоловери блогера також висловилися щодо побаченого.

  • Іспанський сором

  • Повний треш

  • На скільки потрібно бути некреативним і несмішним, щоб жарти свої зі стереотипів і расизму висмоктувати

  • Бро, це не гумор, це стьоб і приниження. Це не смішно. Правильно все говориш!

Зі свого боку, представники проєкту поки що не прокоментували скандал.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook