Із українського Закарпаття до Угорщини та Словаччини пливе гора сміття, переважно пластикових пляшок та сміттєвих мішків. Непотріб уже перекрив річку Бодрог.

Читайте також: Через діяльність "Пана Курчака" жителі Нововолинська можуть залишитися без води

Пластиковий затор на водоймі нині вже має 100-200 метрів у довжину й постійно зростає. Про це повідомляють угорські та словацькі ЗМІ, пише mukachevo.net.

Бодрог – притока Латориці, що несе свої води із Закарпаття через територію Словаччини та Угорщини. Тож місцеві екологи припускають, що сміття припливло саме з України.

"Такого ми не бачили років 30. Затор із пластику нині має 100-200 метрів у довжину і постійно зростає. Наразі він перебуває у гірлі Бодрогу, а далі рушить у бік Угорщини", – каже один з місцевих активістів.

Петер Часар, який опублікував фотографії у соцмережі, нарікає, що в Україні "не можуть вирішити навіть питання з перевезенням пасажирів, не те, що із сортуванням відходів". 

Якщо найближчими днями підуть дощі й підніметься рівень води, то навали сміття Угорщині не уникнути.

Читайте також: Тихоокеанська сміттєва пляма досягла розмірів трьох Францій і продовжує збільшуватися

"У таких випадках ми завжди повідомляємо про цю проблему в Національне управління водного господарства. Таке скупчення побутового сміття трапляється нерідко, і особливо під час повеней. У цьому випадку, залежно від обсягу та природи забруднення, будуть визначатися можливості та режими очищення річки та берегів від сміття", – сказав співробітник охорони водних ресурсів Іштван Ковач.

Нагадаємо, 2015 року в Угорщину також припливли сотні тонн сміття із Закарпаття. І навіть – мертві свині. З пластикових пляшок, які припливають із Закарпаття, угорці будують човни, і влаштовують змагання, мета яких – привернути увагу до захисту довкілля. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter