У НАБУ розповіли, що екс-голову Нацгвардії Юрія Аллерова затримали за корупційну схему з нерухомістю для нацгвардійців.

Читайте також: Порошенко звільнив командувача Нацгвардії України

У прес-службі відомства розповіли, що 2000-х роках Нацгвардія та компанія-забудовник домовились, що на території колишньої військової частини в самісенькому центрі Києва, на Печерську, зведуть житловий комплекс. В ньому Нацгвардія мала отримати 50 квартир та 30 паркомісць. Однак у 2016-2017 роках було укладено додатковий договір, за яким Нацгвардія відмовилась від нерухомості у центрі столиці в обмін на 65 квартир у будинку, що та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро "Бориспільська"). Різниця у вартості квартир, за оцінкою експертів, склала понад 80 мільйонів гривень, пише Уніан.

При цьому, як підмітив журналіст проекту "Марлін", у цей час у доньки Аллерова з'явилося житло та автомобіль.

Читайте також: В Україні масово звільняються прикордонники – в Уряді забули про підвищення зарплат

"Хто з Києва, той розуміє, як Національна гвардія сама себе кинула на гроші. А точніше своїх офіцерів. Але, якщо офіцери втратили, то дочка Аллерова набула... набула квартиру 76 кв м в престижному районі столиці від якраз забудовника Нацгвардії. І новий Jeep Grand Cherokee 2015 року випуску. Одразу, після того як папінька здав інтереси Нацгвардії", – зазначив журналіст Гліб Канєвський.

Додамо, що саме Аллеров 2 січня 2017 року видав наказ за прямим дорученням Порошенка, щоб забрати у спецпідрозділу "Азов" важку техніку (танки, д-30 тощо).

Все найближче оточення Порошенка звинувачують у розкладанні армії — це збіг чи системність?

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter