Спеціалізована антикорупційна прокуратура вручила екс-нардепу від НФ Миколі Мартиненку (він, до речі, двічі представляв у ВРУ Ковельський виборчий округ) оновлену остаточну підозру. Про це  «Українській правді» повідомило поінформоване джерело в САП.

«Вручили підозру сьогодні (у середу, – ред.) о 10 ранку», – сказало джерело. Наразі невідомо, в який саме спосіб відбулося вручення.

Як відомо, 20 квітня детективи НАБУ та прокурори САП затримали екс-голову комітету парламенту з питань паливно-енергетичного комплексу, екс-нардепа Миколу Мартиненка. Його затримали в рамках розслідування за фактом розкрадання коштів ДП СхідГЗК при закупівлі уранового концентрату.

За даними САП, з 2013-го до 2016 року злочинна організація, в яку нібито входив Мартиненко, завдала бюджету 17,28 млн доларів збитку.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд взяти Мартиненка під варту на 60 діб з альтернативою застави у 300 млн. гривень. 22 квітня Солом’янський райсуд Києва відпустив екс-нардепа Миколу Мартиненка на поруки народних депутатів з фракції «Народний фронт» і  міністрів.

У жовтні Національне антикорупційне бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомило про підозру у заволодінні майном ДП «НАЕК «Енергоатом» Мартиненку та його ймовірному спільнику, керівнику структурного підрозділу ДП «НАЕК «Енергоатом».

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook