Часто виходить так, що продуктів на кухні досить багато, а кількість шафок, поличок і баночок обмежена.

Читайте також: Як не переїсти на свята – основні поради

Існують певні секрети, які допоможуть зручно розкласти продукти по шафах, холодильниках та поличках, передає Здоровий спосіб життя.

Овочі та фрукти

В основному всі фрукти цілком успішно зберігаються в холодильнику. Розмістіть їх в висувних ящиках, попередньо застеливши їх паперовими рушниками. Вони будуть вбирати зайву вологу і перешкодять процесів гниття. Виняток становлять лише банани, лимони і лайми, які потрібно зберігати в темному прохолодному місці.

Овочі менш вибагливі в питаннях зберігання. Коренеплоди, як правило, не вимагають низьких температур і можуть зберігатися в темних ящиках. Застелите їх дно паперовими рушниками. Їх можна оперативно змінювати, підтримуючи чистоту. М’які овочі краще зберігати в холодильнику за тим же принципом, що і фрукти.

Зелень досить вибаглива і не зберігається довго. Щоб збільшити цей термін вимийте зелень, гарненько висушіть на паперових рушниках, порубайте та помістіть в герметичний поліетиленовий пакет, застелений все тими ж паперовими рушниками. Тільки потім відправляйте зелень в холодильник.

Крупи

Крупи відрізняються довгим терміном зберігання. Саме тому їх можна закуповувати заздалегідь у великих кількостях, щоб в один прекрасний вечір не виявити відсутність продуктів для вечері. Крупи слід зберігати в темному місці, яке надійно захищене від вологи.

Шукайте варіанти внутрішнього зберігання круп в кухонних шафках. Ви можете купити спеціальні скляні ємності для зберігання в єдиному стилі. Вони герметичні і зручні у використанні.

Сипучі продукти

Чай, кава, цукор, борошно та інші сипкі продукти можна зберігати за тим же принципом, що крупи та пасту. Єдина вимога: щоб виконувати їх в темному сухому місці. Волога і сонячне світло негативним чином впливають на термін їх зберігання та властивості.

Ідеальним варіантом стануть скляні баночки і ємності. Продукти, якими ви користуєтеся частіше, ніж іншими, слід для зручності поставити в передньому ряду.

Хліб та випічка

Хліб та випічку рекомендується зберігати в спеціальному кошику. Застелите її дно паперовими рушниками і оберніть продукти, щоб крихти не сипалися, а хлібобулочні вироби не пересушувались.

Якщо хліб або мафіни все ж злегка зачерствіли, то ви з легкістю можете повернути їм колишню м’якість. Оберніть їх вологими паперовими рушниками і відправте в мікрохвильовку на пару хвилин при максимальній потужності. Майте на увазі: такий прийом спрацьовує лише один раз.

М’ясо, птиця та риба

Тут все досить просто. В основному м’ясо, птиця та риба зберігаються в морозильній камері. Це найпростіший спосіб зберегти їх в їстівний вигляді протягом тривалого часу.

Не забудьте обробити тушки, перш ніж прибрати їх в холодильник. Ви зможете розморозити рівно стільки продукту, скільки вам буде потрібно. Повторному заморожуванню м’ясо, птиця і риба не підлягають, адже при перепаді температур бактерії розмножуються в них ще активніше.

Якщо ви не збираєтеся заморожувати м’ясо, то упакуйте його в два пакети і зберігайте на самій нижній полиці холодильника, застеливши її паперовими рушниками в кілька шарів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter