Протягом останніх трьох років Європейський союз направив у якості фінансової допомоги Україні понад 10 мільярдів євро, в тому числі понад 100 мільйонів євро на реформування більше 10 міністерств і двох державних установ.

Читайте також: "Не можу уявити в найближчі роки Україну як члена Євросоюзу", – дипломат МЗС Німеччини

Про це розповів голова представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі, пише УНН.

"Допомога ЄС в Україні полягає головним чином в тому, щоб зосередитися на другому вигляді загрози: неефективному управлінні, слабких інституціях, відсутності верховенства права", – сказав посол Євросоюзу.

За його словами, очевидно, що подібні проблеми виникають в Україні, з огляду на минулі події в країні. Проте, за його словами, більшість сусідніх країн також стикаються з подібними проблемами, і в ЄС дуже фокусують увагу на цю проблему.

"ЄС за останні 3 роки розгорнув понад 10 мільярдів євро фінансової підтримки, щоб допомогти Україні вирішити ці проблеми", – розповів Мінгареллі.

Читайте також: На автомобілі з ЄС знизили мито

За останні три роки ЄС впроваджував різного роду програми, у тому числі великий внесок був зроблений в реформування державної адміністрації, підкреслив він.

"Ясно, що без сильного державного апарату Україна більш вразлива перед зовнішніми і внутрішніми загрозами, і тому ми виділили понад 100 мільйонів євро, а також різні форми грантів на реформування більше 10 міністерств і двох державних установ", – додав посол

Тому, з його слів, реформа державного управління дуже важлива.

Читайте також: Євросоюз хоче стягувати з Росії більше мільярда євро на рік

Також він зазначив, що ЄС запровадили різноманітні програми щодо боротьби з корупцією та розвитку верховенства закону.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter