Європейська комісія надала умовний дозвіл на продаж лікарського засобу Ремдесивір, зробивши його першим лікарським засобом, дозволеним на рівні ЄС для лікування коронавірусу.

Читайте також: Україна у зоні високого ризику спалаху поліовірусу, – МОЗ

Відповідну заяву розміщено на сайті Єврокомісії, – повідомляє Європейська правда.

Дозвіл видано відповідно до прискореної процедури після рекомендації Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) з подальшим схваленням державами-членами.

"Захист громадського здоров'я є ключовим пріоритетом Комісії, і тому дані про Ремдесивір були оцінені у виключно короткі терміни за допомогою процедури швидкої перевірки, підходу, який використовується ЕMA під час надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я для оцінки даних по мірі їх надходження", – йдеться в заяві.

Це дозволило швидко отримати дозвіл в контексті коронавірусної кризи протягом одного тижня після рекомендації EMA в порівнянні зі звичайними 67 днями.

Читайте також: На Волині у лікарнях готують додаткові ліжка через зростання кількості інфікованих COVID-19

Наразі Ремдесивір отримав дозвіл на умовний маркетинг, один з регулюючих механізмів ЄС, створений для полегшення раннього доступу до ліків, які задовольняють відсутні медичні потреби, в тому числі для невідкладних ситуацій у відповідь на загрози громадській охороні здоров'я, такі як поточна пандемія.

Дослідження показало, що пацієнти, які отримували Ремдесивір, одужали приблизно через 11 днів, в порівнянні з 15 днями у пацієнтів, які отримували плацебо. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook