Фінляндія ввела нові обмеження для громадян України, які приїжджали в цю країну на сезонну роботу. З 28 серпня по 18 вересня в'їзд для українських заробітчан буде закритий.

Читайте також: Посередник привіз у Польщу заражених коронавірусом працівників з України та кинув їх на призволяще

Уряд Фінляндії ухвалив рішення про заборону в'їзду для працівників, які не є громадянами країн-членів Європейського Союзу. Також буде заборонено в'їзд з тих країн, де спостерігається несприятлива епідеміологічна ситуація з COVID-19. Про це повідомляє видання Yle.

Суворі обмеження торкнуться в першу чергу сезонних робітників з України, які приїжджали в Фінляндію на збір ягід. Однак у переліку країн, з яких будуть приймати працівників, залишилися Грузія, Нова Зеландія, Руанда, Таїланд, Туніс, Уругвай і Південна Корея.

Читайте також: Групу українських заробітчан депортували із Польщі під конвоєм

Для перетину кордону з Фінляндією всі іноземні працівники зобов'язані мати з собою довідку від ягідної компанії, яка приймає їх на роботу. Прикордонна служба має право зв'язатися в будь-який момент з роботодавцем, щоб підтвердити документи.

Раніше Фінляндія відкрила кордони для заробітчан з України, але обмежила відвідування країни для іноземців з туристичними цілями.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook