В Україні влітку 2021 року найдорожчою традиційно є лохина. Та попри це, надзвичайно великим попитом користується і малина.

Читайте також: Поблизу Світязя висадять ще 85 гектарів лохини

Про це повідомляє ТСН посилаючись на AgroPortal.ua.

«У цьому році, як і в минулому, ціна на малину висока. Це звичайний ринковий процес, який повторюється кожні 3-5 років: спочатку ягода дуже дорога, а потім – дешева", – розповів AgroPortal.ua бізнес-партнер ТОВ «Диканські ягоди» Сергій Стеценко.

Крім того, він пояснює, що коли ціна низька, у виробників зменшується попит на вирощування малини, а потім, коли ягоди стає на ринку мало, ціна знову йде вгору, і всі знову починають її садити. І так, за його словами, по колу.

Також він додає, що його компанія експортує органічну малину переважно на європейські ринки. Торік підприємство реалізовувало ягоду вищої якості по 3,20-3,50 євро / кг. Цього року очікують за 1 кг більше 4 євро. 

«На одному полі малина польського сорту Полка, а на іншому – сорти Джоан Джей. Обидва сорти ремонтантні. Джоан Джей краще себе показує, Полка – старіший сорт, тому потрібно від нього відмовлятися», – розмірковує Сергій Стеценко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook