Хоча солодощі й є швидкими наповнювачами вуглеводів та "гормонами щастя", їхнє надмірне споживання може зіпсувати не лише фігуру, але й здоров'я людини. Проте фахівці стверджують, що деякі смаколики можуть бути смачними і корисними водночас.

Чому не варто пити каву на голодний шлунок

До переліку входять: мед, гіркий шоколад, сухофрукти, цукати та зефір, повідомляє UkrHealth.

Звичайний мед є хорошим замінником цукру, також він наповнює організм вітамінами і мінералами, допомагає при травленні, підтримці імунітету та навіть статевій функції. Експерти радять споживати 1-2 чайні ложки меду щодня.

Гіркий шоколад, який містить чорні какао боби, позитивно впливає на кровотворні процеси, зменшує біль під час ПМС у жінок, підвишує мозкову активність, та запобігає виникненню склерозу та онкологічних захворювань. За добу слід вживати не більше  150 грам.

Сухофрукти зміцнять ваші судини та серце. Вони запобігають створенню тромбів та допомагають травленню. За добу кураги або чорносливу слід з'їдати не більше 100 грам.

Цукати – це варені у сиропі шматки фруктів чи ягід. Вони насичені великою кількістю вітамінів, покращують роботу нервових клітин, допомагають виконанню функції серцевого м’яза. Такими солодощами можна замінити цукерки.

Зефір це ніщо інше, як однорідна маса фруктового пюре, що збивають з цукру та яєчного білка. Такий вид солодощів наситись ваш організм такими мінералами, як білки, фосфор, залізо та інші. Зефір корисно вживати тим, хто страждає від ламкості волосся та нігтів. Також він може покращити травлення. Проте через високу калорійність не радять з'їдати більше 1-2 порцій продукту на добу.