В популярній фейсбук-групі Луцька розміщують фейкові пости, нібито евакуйованих з Китаю українців розмістять у волинській інфекційній лікарні.

Читайте також: Евакуція українців з епіцентру коронавірусу: літак приземлився в аеропорту "Бориспіль"

Користувачка, яка опублікувала інформацію стверджує, що їй сказав про це працівник лікарні.

Натомість в коментарі ІА Волинські Новини ці чутки спростували.

"Мені невідома така інформація. Вранці була нарада, до відома нам такого ніхто не доводив", – повідомила начмед Волинської обласної інфекційної лікарні Любов Серба.

"До відома ніхто не ставив, що мають їх направляти сюди. Про готовність нашу питали, але це було давно. Але щодо того, що везуть і направляють до нас, нічого такого не було", – додав директор лікарні Руслан Морочковський.

Своєю чергою, начальник управління охорони здоров'я Волинської обласної державної адміністрації Ігор Ващенюк заявив, що його теж не повідомляли про розміщення на Волині людей на карантин.

"В нас немає такої інформації. Так, в нас є приміщення з боксами, ми могли прийняти деяку кількість людей. Але попередження чи попередніх розмов щодо того, що нам направлять людей, не було", – повідомив він.

Читайте також: До прийому евакуйованих з Китаю готові чотири об'єкти, − МОЗ

Зважаючи на абсурдність і безпідставність твердження, у фейсбуці люди висміяли фейкове повідомлення та водночас зазначили, що якби й розмістили у лікарні, то нічого страшного б не сталося.

Зауважимо, евакуйовані українці не інфіковані, а в профілактичних цілях їх 14 днів триматимуть на карантині. Де їх розмістять досі невідомо. Станом на 10 ранку 20 лютого літак з Китаю приземлився на дозаправку в Борисполі, звідки має вирушити у Харків.

Нагадаємо, у Тернопільській області жителі кількох сіл поруч із санаторієм "Медобори" протестували. Люди збунтувалися, коли почули чутки про ймовірне заселення сюди евакуйованих із Китаю.

Також місцеві мешканці перекрили дорогу на Полтавщині, протестуючи проти начебто можливого розміщення евакуйованих з Китаю українців у медичному центрі внутрішніх військ МВСУ "Нові Санжари".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook