Предстоятель УПЦ КП Філарет звернувся до Володимира Зеленського з проханням захистити права його церкви.

Читайте також: "Ви не маєте жодної влади": Філарет звернувся до Епіфанія із гучною заявою

Почесний патріарх ПЦУ продовжує наполягати на тому, що реєстрація Української православної церкви Київського патріархату повинна бути продовжена. У зв’язку з цим він направив листи з відповідним проханням Мін’юсту і президенту України, повідомила прес-служба УПЦ КП.

У своєму зверненні до Мін’юсту Філарет попросив забезпечити законне право УПЦ КП на своє існування і продовжити існуючу реєстрацію для УПЦ КП.

"До нас дійшла інформація, що Міністерство юстиції має намір зняти з реєстрації Українську православну церкву Київського патріархату і позбавити права юридичної особи Київську патріархію УПЦ Київського патріархату на підставі рішення ліквідаційної комісії, створеної керівництвом православної церкви України", – написав почесний патріарх.

Крім того, він відправив окремого листа президенту. У ньому він попросив Зеленського захистити права УПЦ КП і інтереси українців. Філарет підкреслив, що колишній президент Петро Порошенко обманув його особисто і його церкву, коли Україна отримала Томос.

Читайте також: Епіфаній розкритикував Філарета

"На жаль, до 06.01.2019 року тексту Томосу ніхто, крім Порошенка П.О. і митрополита Єпіфанія, не бачив. Отримавши таку небажану залежність, я і вірні УПЦ Київського патріархату негайно почали боротьбу проти кабальної угоди, вийшли зі складу ПЦУ, провівши помісний собор УПЦ Київського патріархату", – підкреслив Філарет.

У свою чергу, Міністерство культури остаточно ліквідувало УПЦ КП, опублікувавши відповідний указ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook