Його називають старовижівським соловейком, своїм співом він зачарував мільйони глядачів і увійшов у трійку суперфіналістів телевізійного розважального шоу "Голос. Діти-5". 14-річний Ярослав Карпук зі смт Старої Вижівки – справжня гордість Волині.

Читайте також: "Він має Вам що сказати": DZIDZIO закликав підтримати юного волинянина на шоу "Голос. Діти"

За останні тижні до Ярослава прикута велика увага засобів масової інформації. А кількість підписників Ярослава в Instagram збільшилася на 5 тисяч.

Не міг оминути увагою талановитого волинянина і Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом". Адже підтримка обдарованої молоді – один з напрямків, у якому Фонд працює вже дев’ятий рік.

День розпочався із сюрпризів

День 18 липня для Ярослава Карпука розпочався у прямому ефірі телеканалу "Аверс". У програмі "Добрий ранок" Ярослав зі своєю мамою Іриною розповідали про враження від участі у шоу "Голос. Діти". 

У прямому ефірі, який транслювали на всю Волинь, перший заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" Лариса Тарасюк вручила  Ярославу сертифікат на сімейний відпочинок у Буковелі. Тож зірковий волинянин разом з мамою, татом та молодшим братиком зможуть провести 7 днів у мальовничих Карпатах.  До речі, Фонд не вперше дарує Ярославу путівку в Буковель. Кілька років тому, за музичні здобутки, хлопчик їздив у табір в рамках проекту Фонду "Відпочинок у Буковелі".

"За 8 років роботи Фонд підтримував багато талановитих дітей. Майже півтори тисячі  перспективних студентів вишів отримували стипендії Фонду, переможці обласних всеукраїнських та міжнародних шкільних олімпіад, наукових і творчих конкурсів відпочивали  у Міжнародному дитячому центрі "Артек-Буковель". За цей період В Карпатах побували майже 10 тисяч волинян. Фонд допомагає талановитій молоді самовдосконалюватися, розвивати наукові та творчі здібності. Цього року Фонд став співорганізатором пісенного дитячого конкурсу "Співай за мрію", який провів спільно з телеканалом "Аверс". Це був перший такий досвід, раніше ми підтримували лише рівневі фестивалі, – зазначила  Лариса Тарасюк. –  Сьогодні, Ярославе, мені приємно вручити тобі цю путівку. Адже ти направду її заслужив".

Читайте також: Юний волинянин став суперфіналістом проекту "Голос. Діти" (відео)

Любов до пісні передалась на генетичному рівні

Співає Ярослав скільки себе пам’ятає. А інакше й бути  не могло, адже зростає у співочій родині, де хист до пісні передається з покоління в покоління.

"Все залежить від настрою, від погоди. Часом хочеться співати щось веселе, восени чи в дощову погоду – більш меланхолічне, сумне. Підспівую на кожному кроці, навіть у школі на уроках, – посміхається Ярослав. – Музика мені вдається легко, головне не лінуватися. Дуже швидко навчився грати на фортепіано, пів року тому, за допомогою відео в YouTube, почав грати на гітарі".

Участь у першому конкурсі волинянин взяв коли навчався у 5 класі. Хлопець пригадує, що тоді дуже сумнівався у своїх силах та можливостях, але це не завадило йому здобути гран-прі. Відтоді закрутилося і понеслося – різноманітні пісенні конкурси та фестивалі в Луцьку, Києві, Хмельницькому, Львові, Одесі, навіть виступав  на джазовому фестивалі столиці Азербайджану Баку.  Хлопець  брав участь у шоу "Україна має талант", де отримав три "Так" та виступав для військовослужбовців на полігоні у Рівному. Проте, активне артистичне життя не впливає на навчання у школі. Ярослав не лише активний учасник шкільного життя,  а й відмінник.


Піснею Елвіса Преслі розвернув крісла всіх суддів

Про участь у "Голосі" Ярослав мріяв давно, але все не наважувався. Це був останній рік, коли він міг брати участь. Адже  на проекті діє вікове обмеження – учасниками шоу можуть бути діти не старші 14 років. Це й стало поштовхом.

Відбірковий кастинг "Голос. Діти-5"  відбувся 18 серпня 2018 року. Запрошення на шоу хлопець отримав у січні 2019 року. Далі були сліпі прослуховування, де Ярослав виконав "Can’t help falling in love" Елвіса Преслі та розвернув всі крісла членів журі.

"Ми не обговорювали до кого йти в команду. Адже коли поїхали на сліпі прослуховування  до останнього не знали, хто буде в журі. Побачили 2 крісла разом, догадалися, що там  "Время і стєкло". Хто сидить в інших кріслах було інтригою", − розповідає Ірина Карпук.

За Ярослава боролися всі – Джамала, "Время і стєкло" та вибір хлопця впав на Дзідзьо. Каже: цей виконавець близький йому по духу.

"Дзідзьо в житті зовсім інший. Серйозний чоловік, розумний, набожний, людяний. Спочатку Ярослав спілкувалися з піар-менеджером, потім Дзідзьо дав свій номер і вони зідзвонювалися напряму. Також нам дуже сподобалася Джамала. Вона  така тендітна й позитивна. Приділяла час всім учасникам, давала поради й настанови, – продовжує мама талановитого юнака. – Щодо самого конкурсу, то дітям дуже важко. Організатори не кажуть коли твій виступ. Зранку з учасниками займаються стилісти, гримери, далі – репетиція, тоді починається концерт. На сліпих прослуховуваннях Ярослав виступав о 19 годині. В нього  температура піднялася через перевтому. В день, коли був прямий ефір, діти працювали аж 10 годин. Спочатку була репетиція, потім сам виступ".

Проте ні хвилювання, ні втома не вплинули на результат конкурсу. Хлопець впевнено ввійшов у трійку суперфіналістів шоу. За результатами голосування телеглядачів Ярослав Карпук став срібним фіналістом, поступившись учаснику з Грузії Олександру Зазарашвілі.

"І Олександр, і Варя Кошова – дуже сильні суперфіналісти. Я щиро радий за Олександра, він достойний перемоги. Ми продовжуємо спілкуватися з усіма учасниками, будуємо плани", – каже Ярослав.

Фонд Ігоря Палиці "Тільки Разом" здійснює мрії

Після ефіру в ранковому шоу на телеканалі "Аверс" Ярослав з мамою,  на запрошення Лариси Тарасюк, приїхали у Фонд. Ярослав емоційно розповідав про свого зіркового наставника, друзів, яких здобув на "Голосі". Опісля теплого спілкування заступник голови правління Фонду Олена Антонюк  вручила Ярославу сертифікат на 5 тис. грн на придбання товару в музичному магазині "Медісон".

"На початку шоу Ярослав сказав, що хоче прославити Стару Вижівку на всю Україну. Вважаю, що він прославив своє селище на весь світ", – зауважила Олена Антонюк.

Дійсно, виступ Ярослава сколихнув мережу і потрапив в тренди YouTube. Відео набрало понад 1 млн 130 тисяч переглядів.

Такому подарунку Ярослав зрадів, адже саме планував купити міді клавіатуру. Представники Фонду зробили пам’ятне фото з зірковим гостем. Ярослав дав свій перший в житті автограф та поїхав у музичний магазин за покупкою.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook