Десять років зростання і розвитку, десять років любові й милосердя, десять років з добром у серці та вірою в людей – Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» відзначає десятирічний ювілей.

Читайте також: "Світ врятує добро і любов": у Луцьку відкрили перший інклюзивний хаб (фото)

Благодійний Фонд Ігоря Палиці діє на теренах Волині з червня 2011 року. Спершу він мав назву «Новий Луцьк», а у 2016 році, охопивши своєю діяльністю всю область, Фонд перейменовано у «Тільки разом», пише пресслужба фонду.

За десять років активної діяльності реалізовано тисячі проектів на сотні мільйонів гривень. Кожна добра справа Фонду Ігоря Палиці – це безкорислива праця задля добробуту волинян.

Усі ці роки Фонд працював у низці напрямків: освіта і культура; здоров’я і спорт; підтримка обдарованої молоді, військовослужбовців, ветеранів, людей з особливими потребами; розвиток територіальних громад; співпраця з громадськими організаціями; допомога людям, які опинилися у складних життєвих обставинах тощо.

Ключовий принцип роботи Фонду «Тільки разом» – не лише допомагати фінансово, а й спонукати до громадської активності. До слова, Фонд неодноразово ставав переможцем Національного рейтингу благодійників.

Засновник Фонду «Тільки разом», народний депутат України Ігор Палиця завжди вболівав за свою малу батьківщину. Саме тому десять років тому вирішив заснувати у Луцьку Фонд, аби розвивати рідний край та підтримувати волинян. Відбувшись у житті як успішний бізнесмен і відповідальний політик, Ігор Палиця взяв на себе місію допомагати, опікуватися, дбати, підтримувати, сприяти.

«Успішним стає той, хто цього прагне і щодня робить крок назустріч своєму кращому майбутньому. Що більше успішних і щасливих людей буде поміж нас, то сильнішою буде наша держава. Власне це і є основною мотивацією діяльності заснованого мною Фонду, – пояснює Ігор Палиця. – Допомагати втілювати в життя важливі проекти, сприяти розвитку суспільно важливих ініціатив, підтримувати талановитих людей, дбати про тих, хто опинився у скруті – головні завдання, які ми ставимо перед собою. Де б я не був, завжди відчуваю особливу відповідальність за рідний Луцьк і Волинь і дуже щасливий з того, що маю змогу допомагати іншим».

Читайте також: "Ми готові вчитися та співпрацювати": Волинський перинатальний центр відвідав бельгійський консул (фото)

У кожній із програм Фонду за ці роки було зроблено надзвичайно багато, і це колосальна робота, а відтак і результати.

Кожна із восьми програм – це сотні проектів та тисячі людей.

З добром у серці:

Адресна матеріальна допомога для понад 40 тисяч лучан, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Покращення умов перебування людей похилого віку, які є підопічнимиЛуцького геріатричного пансіонату.

Проведення ремонтних робіт, придбання побутової та медичної техніки, меблів та сприяння в розвитку Луцького територіального центру соціального обслуговування, куди звертаються люди важкої долі – одинокі, люди з інвалідністю, безхатченки.

Допомога в будівництві та благоустрої сучасного реабілітаційного комплексу «Агапе», бази відпочинку спілки ветеранів Афганістану на Світязі тощо.

Сучасна освіта:

Усі школи та дитсадки Луцька та багато навчальних закладів Волині отримали різноманітнудопомогу від Фонду.

Закупівля необхідної для навчального процесу та відпрацювання практичнихнавичок техніки, інвентарю та обладнання.

Оновлення матеріально-технічної бази, допомога у проведенні ремонтних робіт, встановлення камер відеоспостереження, закупівля офісної техніки, встановлення спортивно-тренажерного обладнання тощо.

Побудовано 21 міні-футбольнеполе зі штучним покриттям у школах Луцька.

Підтримка закладів професійно-технічної освіти Волині – облаштування науково-дослідних лабораторій, в тому числі лабораторії стандартизації та контролю якості харчових продуктів, лабораторії приготування їжі, криміналістичної та біотехнологічної лабораторій.

Сприяння розвитку інклюзивної освіти: допомога Луцькому навчально-реабілітаційному центру, створення Інклюзивного Хабу.

Сприяння позашкільній освіті, для прикладу – закупівля телескопів та іншого обладнання для обсерваторії у Палаці учнівської молоді м. Луцька.

Здоров’я волинян:

Надання допомоги всім без винятку медичним закладам Луцька й обласним лікарням – оснащення новітнім обладнанням, забезпечення вкрай важливими медикаментами, ремонти приміщень тощо.

Сприяння у відкритті у Луцьку надсучасного перинатального центру, подальша допомога цьому закладу.

Підтримка медичних установ у боротьбі з коронавірусом.

Підтримка обдарованої молоді:

П’ять років поспіль надавалася іменна стипендія Фонду. За цей час стипендіатами стали близько 1500 школярів та студентів.

Підтримка учасників предметних олімпіад, творчих конкурсів, спортивних змагань.

Оздоровлення понад семи тисяч юних волинян – обдарованих школярів, особливих дітей та дітей воїнів АТО у Буковелі.

Підтримка молодіжних ідей та проектів.

Волинь спортивна:

Створення й удосконалення спортивної інфраструктури. Важливим етапом у розвитку волинського спорту стала реконструкція легкоатлетичного комплексу стадіону «Авангард» у 2015 році, завдяки чому у Луцьку в 2019 році був проведений Чемпіонат Європи з легкої атлетики.

Будівництво, ремонти та облаштування стадіонів, спортивних майданчиків, спортивних шкіл – стадіон ВНУ «Стадіон імені Віктора Івановича Завацького», стадіони у мікрорайоні Вересневе у Луцьку, у Камені-Каширському, Нововолинську, Любомлі та інших населених пунктах Волині, капітальний ремонт басейну Луцької дитячо-юнацької школи №1 тощо.

Організація та підтримка проведення змагань з різних видів спорту – волейбол, баскетбол, футбол, легка та важка атлетика, художня гімнастика, бокс, ММА, бойовий гопак та багато ін.

Допомога перспективним спортсменам.

Розвиток територіальних громад:

Реалізація величезної кількості проектів із благоустрою у Луцьку й багатьох інших населених пунктах. Це і ремонти внутрішньобудинкових мереж та дахів, і встановлення енергозберігальних вікон і дверей, індивідуальних теплових пунктів, лічильників тепла тощо.

Облаштування сотень дитячих та спортивних майданчиків по всій Волині для активного дозвілля.

Супровід та фінансова допомога у створенні та подальшій діяльності понад сотні ОСББ.

Культура і духовність:

Підтримка у проведенні різноманітних культурних заходів, фестивалів, серед яких «Стравінський і Україна», «Ніч у Луцькому замку», «Шопенівська весна».

Популяризація театрального мистецтва серед дітей та молоді.

Реалізація проекту «Арт-галерея», що об’єднав багато цікавих творчих особистостей.

Постійнодіючий проект «Арт-терапія» для дітей з інвалідністю.

Організація свят «День кварталу», що були покликані об’єднати родину, друзів, сусідів, спільно провівши день свого мікрорайону, та відзначити найактивніших лучан, які щоденною працею роблять значний внесок у розвиток міста.

В рамках національно-патріотичного виховання перші вишиванки, фотоальбоми «Наше малятко» та дитячу Біблію отримали батьки тисяч новонароджених.

Підтримка українських військовослужбовців:

Допомога учасникам АТО/ООС, а саме: виділення коштів на лікування поранених, допомогу сім’ям загиб­лих, реабілітацію демобілізованих. Майже 1400 військово­службовців, які повернулися з війни, отримали фінансову допомогу.

Підтримка військових частин, добровольчих батальйонів, формувань охорони громадського порядку, поліції, волонтерських організацій тощо.

Неодноразова допомога медичним закладам, де перебували на лікуванні та реабілітації військовослужбовці.

Фінансування відкриття Музею пам’яті героїв Майдану та АТО на базі Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки.

Грантова діяльністьНадзвичайно відповідальною та почесною для Фонду є участь у двох потужних міжнародних проектах. У 2019-му реалізовано проект «Модернізація медичного обладнання у пологовому відділенні Нововолинської центральної міської лікарні», це грантова допомога Програми безпеки людини КУСАНОНЕ від уряду Японії. Також нині триває реалізація міжнародного проекту технічної допомоги в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області», завдяки якому у 15 територіальних громадах Волині будуть створені добровільні пожежно-рятувальні об’єднання. Також у 2020 році Фонд «Тільки разом» спільно з Українським культурним фондом реалізував три проекти.

Команда Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» дякує усім, хто зробив ці десять років незабутніми, хто був поруч, хто не стояв осторонь, хто всіляко допомагав творити добрі справи на благо волинян. Ці десять років були багатими на пам’ятні події, подарувавши чимало приводів для радості та гордості.

Творити добро – це поклик душі і серця. Творити добро може кожен. Творити добро – це проявляти співчуття, милосердя, турботу. Тож будьмо небайдужими одне до одного, плекаймо духовність, будьмо людяними і щедрими на гідні вчинки. З добром у серці, з любов’ю до людей – БЛАГОДІЙМО!

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook