Постійні інформаційні партнери змагань ПФЛ продовжують підбивати підсумки сезону в Першій та Другій лігах. І майже серед усіх збірних присутні гравці, які виступали за «Волинь» та «Волинь-2». Зокрема, у збірній весняно-літньої частини Першої ліги серед 33 номінантів були присутні одразу троє гравців «Волині» – Богдан Оринчак, Артур Рябов та Олександр Мартинюк. А у загальній збірній дивізіону – Богдан Оринчак та Іван Цюпа.

Читайте також: «Волинь» може замінити «Рух» в УПЛ

Про це повідомляє офіційний сайт «Волині».

Протягом останніх тижнів наша команда знайшла свої місця у підбірках «топ-20» відкриттів сезону. Так, у Першій лізі до найбільш перспективних футболістів увійшли Артур Рябов, Олександр Мартинюк та Богдан Кобзар (який новий сезон, скоріш за все, розпочне у іншому клубі). А до збірної «топ-20» відкриттів Другої ліги увійшло ще троє «Хрестоносців – Максим Сасовський, Арсеній Коркодим та Денис Теслюк. Цитуємо колег:

 Артур Рябов (Волинь)

20 років – СМ – 26 матчів (2 голи, 1 асист)

Вадко повірити, що Рябов потрапив у «Волинь» лише три роки тому – до цього займався у ФК «Львів», «БРВ-ВІК» та «Мункачі». За короткий час молодий box2boxзавоював авторитет в луцькій команді, пробивався в склад, навіть коли в розпорядженні Андрія Тлумака чи Василя Сачка були досвідчені конкуренти з іменем. Цей сезон Артур провів дуже сильно та цілісно, був не за роками відповідальним. Рідко коли від молодого гравця можна чекати лідерства, а тут Рябов явно виходить у провідні гравці й надалі його роль у клубі тільки міцнішатиме.

Ігрова характеристика: мобільний центральний півзахисник, придатний для темпового футболу, володіє хорошим ударом і вмінням підтримати атаки різного формату.

Олександр Мартинюк (Волинь)

19 років – LB, LM– 21 матч (2 асисти)

Ще один із талановитого покоління лучан – універсальний футболіст, сумлінний виконавець, досить гнучкий гравець, здатний зіграти при різних варіантах ведення гри. Зважаючи на травму Климця, а також певну ротацію серед досвідчених конкурентів, відіграв досить цілісний сезон, а навесні часто діяв і вище за флангом.

Ігрова характеристика: спроможний зіграти флангового чи центрального захисника чи півзахисника.

Максим Сасовський (Волинь-2)

19 років – CB, CDM – 21 матч, 2 голи, 2 асисти

Один із провідних гравців Альберта Шахова в центральному плацдармі – відіграв на двох основних позиціях, регулярно підключався на стандарти. Запам’ятався чіпкістю на межі фолу, проте при цьому відзначався працьовитістю, непоступливістю й вмінням експлуатувати свої переваги в антропометрії.

Ігрова характеристика: універсал, спроможний закрити позиції центрального півзахисника і захисника.

Арсеній Коркодим (Волинь-2)

18 років – GK – 23 матчі, 37 пропущених голів

Божевільний сезон для юного воротаря – по його воротах завдавалося найбільше ударів, він видав найбільше сейвів, потягнув пенальті з «Чайкою», а наприкінці чемпіонату навіть вийшов на заміну в поле через великі кадрові проблеми в резервній команді лучан.

Ігрова характеристика: стрибучий, сміливий на виходах, воротар з пристойною антропометрією.

Денис Теслюк (Волинь-2)

18 років – ST, LF – 24 матчі, 1 гол

Постійно був на підхваті у Шахова – пробивався крізь ротацію, старанно загострював, брав участь у багатьох важливих зустрічах. Був винагороджений наприкінці чемпіонату, коли фактично вирішив долю «золотих перегонів» (забив у ворота ФК «Ужгород» у відповідь і та нічия допомогла «Поділлю» виграти групу «А»). Ціла плеяда гравців – Янчук, Чернов, Миронюк – мала б бути поруч із Теслюком, але, на жаль, ми зупинилися на 20 рядках, тому просто згадаємо, що у «Волині-2» на диво непоганий підбір атакувальної молоді, зовсім не як у аутсайдера.

Ігрова характеристика: стрімкий футболіст з непоганим ударом.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook