Дослідники надають усе більше фактів, що свідчать про шкоду безконтрольного використання гаджетів. Зокрема, у дорослих людей виявлений зв'язок між тривалим використанням гаджетів і депресією.

Читайте також: Діти та соціальні мережі: 5 лайфхаків, як зменшити негативний вплив технологій

У дітей, які проводять більше двох годин в день з гаджетами в руках, більш низькі оцінки в тестах на мислення і знання мови. Крім того, у них спостерігається передчасне витончення кори головного мозку, пише The New York Times.

У сучасному суспільстві відмирають соціальні структури і процвітає ізоляція. Використання гаджетів стає способом заповнити порожнечу.

Користування мобільними телефонами може нести пряму загрозу життю - деякі не розлучаються з ними навіть за кермом.

Читайте також: Розповіли, чому не варто купувати товар з вітрини

Фахівці з Айовського університету з'ясували, що використання мобільника під час їзди знижує швидкість реакції в два рази. Зімітувавши ситуацію, в якій водій користується мобільним телефоном або розмовляє з пасажирами, вчені з'ясували - затримка становить близько 40 мілісекунд. Може здатися, що це зовсім небагато, але далі ситуація тільки погіршується: кожен раз, коли щось відволікає мозок, що витрачається на перемикання між діями час зростає.

Використання телефону звужує поле зору водія до конуса, схожого з перспективою тунелю. В інших роботах передбачалося, що воно виступає в ролі додаткового розумового навантаження на водіїв, через яку їм важче реагувати на новий об'єкт.

Дослідження показують, що тяга до соцмереж і інтернет-майданчиків іноді набуває нездорового відтінку, стаючи шкідливою звичкою схожою на куріння.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook