Поліція затримала власника маршрутки, яка напередодні на трасі "Київ-Чоп" влетіла у вантажівку.

Читайте також: Автобус з іноземцями влетів у вантажівку на Миколаївщині: 5 загиблих, 12 у лікарні (фото)

Про це інформує прес-служба ГУ НП у Житомирській області. 

Крім того, повідомляється, що поліція вилучила обидва автомобілі-учасники ДТП. Призначено технічну експертизу маршрутки та вантажівки.

Як з'ясувалося, в аварії загинули двоє росіян та грузин

"Уже встановлено низку порушень вимог щодо технічного стану маршрутного автобусу, що здійснював перевезення людей. Відтак у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу затримано власника транспортного засобу, 41-річного жителя Рівненської області", –йдеться у повідомленні.

Наразі правоохоронці вже опитали водія вантажівки, очевидців та потерпілих, рідних загиблого водія мікроавтобусу.  

Як відомо, водій маршрутки, а це 40-річний мешканець Рівного, та ще дев'ять його пасажирів від отриманих травм загинули. Серед жертв аварії є двоє росіян – 8-річна дівчинка та 34-річна жінка.

Читайте також: Під Києвом сталася масштабна аварія: родина згоріла живцем (фото, відео)

Загалом в аварії загинули також двоє хлопців 16 та 14 років; один громадянин Грузії 1962 року народження, а також чотири жінки.

Читайте також:

"Тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості зазнали також 9 людей, серед них двоє дітей:

  • дівчинка, 2007 р.н., жителька с. Гульська Новоград-Волинського району,
  • хлопчик, 2008 р.н., громадянин Росії.

Травмовані дорослі є жителями Новоград-Волинська та району (4 осіб) та по одному з м. Коростеня, Ружинського району Житомирщини та м. Рівне", – уточнили в поліції.

Правоохоронці розслідують справу за ч.3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та ст. 287 (Випуск в експлуатацію технічно тнесправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації) ККУ.

Нагадаємо, на Житомирщині  у страшній ДТП загинули 10 людей, ще 9 – потерпіли. Сталося це ранком 20 липня на трасі "Київ-Чоп". На дорозі не розминулися маршрутка й вантажівка. Поліція вже назвала головну версію трагедії. У двох областях України оголосили жалобу за загиблими. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter