Голова Волинської ОДА Олександр Савченко, який після підпалу техніки дружини голови Підгайцівської ОТГ відразу оголосив "війну" УКРОПу, схоже, вирішив капітулювати. Чиновник заявив, що "згоден домовлятись" і що "сваритись не хоче".

Читайте також: "Попахує" якоюсь підставою": депутат Волиньради про заклик губернатора Савченка скликати сесію

Під час брифінгу Савченко заявив про необхідність скликати сесію Волиньради для того, аби мати можливість освоїти кошти. Після того, як Волинська ОДА приступила до виконання бюджету, від колишнього міліціонера Савченка вже не звучало звичної риторики про "незаконність" прийнятого депутатами бюджету. Ба більше – Савченко заявив, що готовий домовлятися.

"Я згоден домовлятися, сваритися я не хочу", – цитує Савченка видання ВолиньПост.

Читайте також: "Беру під особистий контроль": губернатор Волині Савченко провалив свою головну місію

Депутат Луцької міської ради Павло Данильчук резонно підмітив, що "війна", оголошена Савченком УКРОПу, була швидкоплинною. Настільки, що її навіть не помітили.

"Хоч бої були в цій швидкоплинній війні?", – іронізує депутат.

У відповідь журналістка Оксана Петрук зазначає, що волиняни досі "не ахнули", як це обіцяв Олександр Савченко.

Вочевидь, йдеться про інцидент, який і став причиною оголошення "війни": після підпалу техніки Семенюків Савченко, не чекаючи висновків слідства, в той же день горе-губернатор заявив, що "винен – УКРОП", а тому і війна. А згодом пообіцяв, що волиняни "ахнуть", коли дізнаються, хто стоїть за підпалом техніки. Та схоже крім пустих балачок і здригань повітря Олександр Савченко нічим не запам`ятається, а його звинувачення більше нагадують холості вистріли, ніж якусь конструктивну критику.

Проте, з часу підпалу пройшло майже 2 місяці, але результатів розслідування, анонсованих головою ОДА, досі немає. Можливо саме це стало причиною рішення Савченка закопати сокиру війни. Адже, як кажуть, під час розслідування головне – не вийти на самого себе.

В одному зі своїх виступів місяць тому, Савченко заявив, що за 2-3 місяці його на Волині не буде. Тож громада Волині сподівається, що після себе голова ОДА залишить хоча б фікуси, кабінет і ті ж 3% рейтингу Президента, які йому залишив попередник Володимир Гунчик.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook