Соратниця екс-президента України Петра Порошенка – Ірина Геращенко продемонструвала незнання власного закону. На засіданні робочої групи, Ірина Геращенко зажадала від Вадима Рабіновича спілкуватися українською, пославшись на закон про мову.

Читайте також: "В законах не сказано": Разумков поставив Рабіновича на місце на засіданні через російську мову

Майбутній нардеп від "Слуги народу" Максим Бужанський прокоментував цю ситуацію на своїй сторінці в Facebook.

Бужанський вирішив зробити кілька зауважень з цього приводу. Він зазначив, що в законі про мову, в статті 9, пункти 1 і 2, перераховані всі органи влади, представники яких зобов’язані використовувати державну мову.

Це також включає в себе Верховну Раду Автономної Республіки Крим. Все, крім народних депутатів України. Згадку про них було вилучено прямо перед голосуванням, і це безпосередня заслуга депутатів від БПП і Народного Фронту.

"Не дивлячись на це, віце-спікер ВР України Ірина Геращенко, бурхливо святкувала перемогу, якою вважала прийняття Закону Про Мову в згаданій редакції. У зв’язку з цим, приходжу до наступних висновків. Або Ірина Геращенко не читала прийнятий нею і нею ж відсвяткований Закон Про Мову. Або її влаштовує те, що народні депутати України-єдина категорія представників влади, яка не зобов’язана використовувати державну мову при виконанні своїх обов’язків", – зазначив Бужанський.

Користувачі мережі почали активно обговорювати цю подію, багато хто з іскрометним гумором "рознесли" Ірину Геращенко.

Читайте також:Ірину Геращенко тицьнули носом в нахабну брехню на очах у всієї України (відео)

"Іринка не підготувалася", "Тупа? Або закон не читала?", "Вона в лісі живе в хатинці на курячих ніжках звідки їй знати закон про мову))", "Геращенко потрібно думати не про мову, а думати де місце в пеклі зайняти".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook