Рішення про будівництво школи в селі Оленине Камінь-Каширського району прийняли ще 2013 року. Тепер же посилаючись на те, що проектно-кошторисна документація потребує корекції, а у трьох сусідніх районах уже тривають будівництва шкіл голова облдержадміністрації Володимир Гунчик вважає недоречним зводити новий навчальний заклад в селі Оленине. Керівник виконавчої гілки влади навіть не взяв до уваги депутатські звернення, серед яких народного депутата України Ірини Констанкевич про нагальність вирішення цієї проблеми. Справа в тому, що учбові приміщення цієї школи були зведені ще у середині минулого століття. Матеріал, який тоді використовували представляв собою дерев’яні бруси, які завозилися із сусідніх хуторів ще у повоєнні роки. Зрозуміло, що більш як за півстоліття приміщення почали руйнуватися, тому місцева і районна влада вирішила шукати власні ресурси, щоб старе аварійне приміщення довести до ладу. За сприяння народного депутата України Ірини Констанкевич вдалося обладнати комп’ютерний клас, нардеп змогла залучити 146 тисяч гривень із субвенції на соціально-економічний розвиток за рахунок якої закупили 10 сучасних комп’ютерів.

Тепер у планах оленінської громади зробити пришкільний спортивний майданчик. Через особливість розташування населеного пункту після сильних дощів на місці футбольного поля з’являється велика калюжа і тут допомоги знову шукають у депутатів.

Провести генеральну реконструкцію школи вирішили провести і у сусідньому з  Олениним селом Гута-Боровенська. У цьому закладі навчається більше 150 учнів, а після будівництва їх кількість планують збільшити. Для початку ремонтних робіт гроші знайти реально запевнила Ірина Констанкевич. Депутатка констатує, що проблема освіти у селі не з’явилася рік чи два тому. Після більш як чверті століття незалежності про існування сільських шкіл практично ніхто і не згадував.

«Існує соціологічна статистика про те, що за рік лише одна школа здавалася на Волині, садочки практично теж не здаються, тільки добудовуються групи або використовуються якісь старі приміщення. Це говорить про те, що місцевій владі, голові обласної державної адміністрації побачити цю проблему комплексно і пріоритети в бюджетуванні і відстоюванні інтересів мають бути розтавлені правильно», - наголосила Ірина Констанкевич