Поляки "присвоїли" низку українських міст, серед яких – Луцьк; волинське село відвідав бразильський мільярдер; на Волині затримали злочинців, яких розшукували по всій Україні; на Волині селяни засадили ями на дорозі квітами  − такими були головні новини Волині та Луцька у неділю, 1 вересня.

Читайте також: У Луцьку може з'явитися ще один сквер

Поляки "присвоїли" низку українських міст, серед яких – Луцьк

У Польщі розгорівся гучний скандал через географічні карти, на яких Львів, Луцьк та Рівне вказано як територія польської держави.

На кадрах видно, що українські міста зображено на польських поїздах із зазначенням населених пунктів. За логікою, на польських поїздах повинні бути зображено міста, що входять до складу Польщі, але ніяк не України.

"Расово-благонадійне ностальджі на електричках Польщі. Львів їх, Рівне їх, Вільнюс їх)", – коментує фото автор.

"А Бреслау скромно прикрите елементами дизайну" – відзначають в мережі. 

Читайте також: У Луцьку планують збудувати багатоквартирний будинок

Волинське село відвідав бразильський мільярдер

Бразильський мільярдер Даніель Феффер, статки якого вимірюються у півтора мільярда доларів США, відвідав Локачі.

Даніель Феффер є у списку найбагатших людей світу за рейтингом журналу "Форбс". Має у Бразилії власну паперову фабрику.

"У наше містечко нащадки євреїв приїжджають часто, в основному це рідні тих, кому вдалося вижити у роки Голокосту. А нещодавно до нас приїхав бразилієць з родиною. Його рід, як виявилося, бере своє коріння у Локачах. Їхній прадід Сімпсон Феффер народився у 1874 році у нашому містечку. Як виявилося, його родина була ашкеназі – частина євреїв, нащадки вихідців із середньовічної Німеччини і східно-європейських країн, які емігрували на українські землі", – розповідає Ірина Романюк – редакторка Локачинської районної газети "Селянське життя".

Поїздку в Україну Феффери планували давно. Особистим літаком прилетіли до Львова – і гайда стежинами предків. Разом з Даніелем приїхали його дружина, двоє синів, племінники. З ними також прибула знімальна група та гіди-перекладачі. Більше того – їх супроводжував відомий бразильський режисер-документаліст Марсело Мачодо!

Історію свого роду Феффери знали за розповідями дідуся Леона (сина Сімпсона Феффера), а щоб дізнатися більше – найняли спеціалістів, які створили для сім’ї генеалогічне дерево.

Детальніше читайте ТУТ.

Читайте також: Лучани вшанували пам'ять жертв Другої світової війни (фото)

На Волині затримали злочинців, яких розшукували по всій Україні

Волинські поліцейські затримали осіб, що перебували в розшуку на території України за вчинення кримінальних злочинів.

Так, 28 серпня 2019 року співробітниками кримінальної поліції та групами реагування патрульної поліції Іваничівського відділення поліції було встановлено місцеперебування уродження Донецької області, який розшукувався за вчинення пограбування скоєного в Хмельницькі області. Особу затримано на підставі ухвали суду в порядку кримінального судочинства та передано правоохоронцям Хмельниччини.

Того ж дня поліцейськими Іваничівщини було встановлено місцеперебування чоловіка, котрий розшукувався за вчинення кримінального правопорушення передбаченого ст. 408 Кримінального кодексу України (дезертирство).

Про вжиті заходи поінформованого ініціатора розшуку.

Читайте також: Впродовж 2 років суд не може визначити, хто винен у вбивстві лучанина (відео)

На Волині селяни засадили ями на дорозі квітами

Жителі селищ Турійськ та Луків засадили квітами  ями на дорозі між населеними пунктами, щоб привернути увагу "дорожників" та представників влади до зруйнований автошляхів.)

"Дорога знаходиться у жахливому стані, декілька років там майже не проводяться ремонти, їздити по ній – одне "задоволення", – розповіли місцеві мешканці.

Люди повідомили, що з питанням ремонту дорожнього покриття звертались до Волинської служби автомобільних доріг і це навіть дало певний результат – ремонт таки зробили, проте ямковий і лише на клаптику дороги.

"Два місяці тому звертались на урядову гарячу лінію та у Волинську службу доріг. Нам дали відповідь, що ремонт найближчим часом планується.

Знову звертаємось у службу доріг, а там відповідь: фінансування закінчилось на цей рік. Мовляв, можливо наступного року виділять більше грошей, тоді можна буде зробити більше. 

Більш детально читайте ТУТ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook