Десятки населених пунктів на Волині можуть піти під воду; наслідки нічної грози у волинському місті: повалені дерева та пожежа на даху новобудови; смертельна аварія сталась на Волині, жінка − загинула; обшуки на Волинській митниці: ДБР, вилучення телефону та схеми контрабанди – такими були головні події Волині та Луцька у вівторок, 13 серпня.

Читайте також: Викладач Луцького політехнічного університету отримав грант від Президента

Десятки населених пунктів на Волині можуть піти під воду

Десятки населених пунктів на Волині можуть піти під воду через велику кількість бобрів.

Як відомо, у Любешівському районі активна діяльність цих гризунів може спровокувати прорив дамб.

Водночас проводити ліцензований відстріл цих тварин заборонено, тому що вони є частиною природного заповідника "Прип’ять-Стохід".

Районна влада шукає гроші на зміцнення дамби та будівництво нових гідротехнічних споруд.

Читайте також: На Волині чоловік після погрому магазину, намагався вчинити самогубство

Наслідки нічної грози у волинському місті: повалені дерева та пожежа на даху новобудови

Для жителів Володимира-Волинського грозова ніч з 12 на 13 серпня мала неприємні наслідки, а для комунальників принесла багато роботи.

За словами міського голови Петра Саганюка, негода повалила у місті кілька дерев. Також вода понищила паркан на будівництві і залила котлован на вулиці Ковельскій.
Рятувальники вночі виїжджали до села Зимного. Пожежникам повідомили, що горить дах у новобудові. Причина пожежі – удар блискавки.

"Внаслідок пожежі ніхто не постраждав. Було пошкоджено 40 квадратних метрів перекриття", – зазначили пожежники.

Також, розповіли вони, були повідомлення про підтоплення автомобілів.

Дві години цієї ночі в оселі володимирчан не постачали воду.

"Було знеструмлення. Дві години не працювали водозабори", – повідомив начальник УВКГ Володимир Власюк.

Як зазначив Петро Саганюк, подібної грози у місті не було аж з початку 90-их. Тоді вода не встигала сходити і місцями досягала вікон будівель.

Читайте також: На Волині молодик викрав мопед у неповнолітнього

Смертельна аварія сталась на Волині, жінка − загинула

На Волині трапилась смертельна дорожньо-транспортна пригода.

Смертельна ДТП трапилася близько 19 години у вівторок, 12 серпня, на трасі Нововолинськ-Львів, поблизу села Стара Лішня Іваничівського району.

Як розповіли в Іваничівському відділі поліції, 32-річний водій, мешканець Нововолинська, їхав на автомобілі "Пежо" зі сторони річки Західний Буг. Під колеса машини потрапила жінка, яка за попередньою інформацією, вела велосипед.

45-річна потерпіла від отриманих травм померла на місці.

За фактом ДТП внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Триває слідство.

Читайте також: Засудили школяра з Волині, який вимагав гроші в однолітків

Обшуки на Волинській митниці: ДБР, вилучення телефону та схеми контрабанди 

Державне бюро розслідувань проводить обшуки на Волинській митниці. Обшуки відбуваються в рамках розслідування незаконної схеми імпорту в Україну автомобілів, які згодом розмитнювалися за заниженими цінами. А зокрема вантажівки розмитнювалися, як легкові пасажирські автомобілі.

Відзначимо, про цю схему розповів заступник начальника Волинської митниці Юрій Терещукще під час першої наради з новим головою Волинської митниці Андрієм Войцещуком. Проте, новоспечений начальник швиденько присік свого заступника.

На кожному автомобілі, який виїжджав як вантажівка, а розмитнювався як легковик, держава втрачала біля двох тисяч доларів. Відомо майже про 50 таких фейкових декларацій, оформлених за перше півріччя 2019−го року. По факту, це два з половиною мільйони гривень, які обминули бюджет.

Автомобілі записували на підставних осіб. Тим самим юридичні особи, які займалися перегоном автомобілів, не сплачували відповідного мита.

Митне оформлення, здебільшого, по підроблених документах, та підготовка договорів купівлі−продажу здійснювалася групою підприємств за попередньою змовою з посадовими особами ГУ ДФС у Волинській області.

У кримінальному провадженні фігурує 12 фірм, які заробляли на тіньовій схемі по розмитненню автомобілів.

Детальніше читайте ТУТ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook