У Сапалаївці та в Чебенях втопилися чоловіки, Повідомили, коли у Луцьку завершать ремонт частини проспекту Волі, Волинянин, який загинув у пожежі в Старій Вижівці, порізав двох товаришів по чарці і підпалив себе, Луцьк утретє цього літа побив температурний рекорд – такими були головні новини Волині 16 липня.

Читайте також: У Луцьку на перехресті зіткнулися маршрутка та велосипедист (відео)

У Сапалаївці та в Чебенях втопилися чоловіки

Минулої доби на водоймах Волинської області потонули двоє людей.

15 липня у селі Струмівка Підгайцівської сільської громади в річці Сапалаївка працівники групи водолазно-рятувальних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення підняли тіло людини. Особа загиблого та обставини трагедії з'ясовуються.

Цього ж дня на озері Чебені Рожищенської міської громади під час купання  втопився 36-річний чоловік. Тіло загиблого підняли із водойми водолази групи водолазно-рятувальних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення.

Повідомили, коли у Луцьку завершать ремонт частини проспекту Волі

Повідомили, коли у Луцьку завершать ремонт лівої частини проспекту Волі, що почали реконструювати першочергово.

Очільник фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» у мерії Тарас Шкітер зауважив, що нині триває реконструкція проспекту Волі, зокрема тепер покладають асфальт. Він запитав, чи завершиться перший етап реконструкції головної вулиці міста до 1 вересня, щоби діти могли безперешкодно ходити до навчальних закладів.

Читайте також: Міг піти до ставків: у Луцьку розшукують зниклого два дні тому чоловіка

«Плануємо завершити до 1 вересня ремонт лівої смуги, якщо рухатися від Шопена до Київського майдану», – зауважив міський голова Ігор Поліщук. На сьогодні відбувається перекладання всіх мереж на цій ділянці проспекту, каже він. Завершили роботи від Шопена до Вавилова і вже проклали асфальт.

«Якщо буде хороша погода, така ж як зараз, не буде затяжних дощових тижнів, плануємо до 1 вересня завершити ці роботи і завершити іншу смугу руху щонайменше до вулиці Сенатора», – повідомив міський голова.

Волинянин, який загинув у пожежі в Старій Вижівці, порізав двох товаришів по чарці і підпалив себе

Чоловік, який учора, 15 липня, загинув у пожежі в Старій Вижівці, спочатку порізав ножем двох товаришів по чарці, а потім підпалив себе.

Учора ввечері до поліції надійшло повідомлення про те, що у смт Стара Вижівка сусід наніс тілесні ушкодження двом односельцям. Потерпілих із травмами госпіталізували до лікарні.

На місці події працівники поліції з’ясували, що троє чоловіків в  будинку розпивали алкогольні  напої. Під час застілля між ними виник конфлікт. Внаслідок конфлікту 37-річний місцевий мешканець кухонним ножем спричинив тілесні ушкодження  своїм односельцям  48  та 55 років.

Після цього зловмисник вчинив самогубство, шляхом підпалу. Чоловік загинув на місці події.

Читайте також: У Луцьку виявили отруйні рослини (фото)

Слідчі за цими фактами відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) та ч.1 ст.115 (умисне вбивство із приміткою самогубство). Триває досудове слідство під час якого будуть з’ясовані усі деталі події.  

Луцьк утретє цього літа побив температурний рекорд

У четвер, 15 липня, синоптики у Луцьку зафіксували третій за літо температурний рекорд. Цього дня температура повітря сягнула +34 градусів за Цельсієм. Востаннє настільки спекотно було десять років тому.

Як розповіла завідувачка сектору Волинського гідрометеоцентру Валентина Набока, 15 липня у Луцьку зареєстрували третій за це літо температурний рекорд. Зокрема, термометри зафіксували позначку +34,1 градус. До цього максимальна позначка в цей день становила +33,8 градусів у 2011 році. Найхолоднішим цей день був у 1990, коли надворі було всього +8 градусів.

Читайте також: У Луцьку виявили отруйні рослини (фото)

16 липня температура вдень становитиме від 32 до 34 градусів вище нуля, втім, синоптики впевнені, що рекорду в цей день не буде. Найспекотніше цього дня було в 2001, коли термометри показали +34,5 градусів.

Також у Волинському гідрометеоцентрі прогнозують падіння температури на 5-7 градусів у вихідні 17 і 18 липня. На півночі області можливі дощі, грози та шквальний вітер. Опісля вихідних у області стане трішки прохолодніше.

До цього у Луцьку вже двічі реєстрували температурні рекорди. Зокрема, 23 червня у місті зафіксували рекордні +33 градуси, а 24 червня – +35.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook