На Волині група п'яних ромів жорстоко побила та зґвалтувала жінку, У Луцьку затримали чоловіка з наркотиками, Повідомили деталі самогубства молодого хлопця на Волині, Волинські митники затримали на кордоні монети часів Литовського князівства (відео), Усіх луцьких муніципалів викликають на допит в поліцію – такими були головні новини Волині 17 лютого.

Читайте також: На Волині затримали грабіжника

На Волині група п'яних ромів жорстоко побила та зґвалтувала жінку

У Ковелі група осіб ромської національності 11 лютого зґвалтували жінку. У справі нині триває рослідування. У підозрюваних вилучили майно, зокрема одяг – як речові докази.

Клопотання про арешт майна надійшло до суду 12 лютого 2020 року.

В ухвалі суду йдеться про те, що 10 лютого, близько 23 год. 00 хв., перебуваючи у приміщенні нежилого будинку, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, чоловік умисно наніс жінці два удари кулаком в обличчя, від чого остання впала на підлогу.

Після цього він, з метою вчинення зґвалтування, в групі з двома невстановленими особами ромської національності, для подолання опору потерпілої, став наносити численні удари ногами в різні частини тіла потерпілої, та проти її волі відтягнув її в сусідню кімнату, де було відсутнє освітлення.

Продовжуючи свої злочинні дії, чоловік в групі з невстановленими особами, застосувавши до потерпілої фізичне насильство, яке виразилось в фізичному подоланні її опору, а саме утриманні за руки та ноги потерпілої, чим обмежили свободу її переміщення, проти волі останньої, зняли з неї нижній одяг та вступили з нею в статеві зносини, пов’язані із вагінальним проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій, без добровільної згоди потерпілої, тим самим вчинивши зґвалтування групою осіб.

Внаслідок злочинних дій чоловік в групі з невстановленими особами потерпілій було заподіяно множинні гематоми та забої м`яких тканин обох верхніх та нижніх кінцівок, спини.

У Луцьку затримали чоловіка з наркотиками

У Луцьку в неділю, 16 лютого, вдень, на вулиці Львівській екіпаж патрульних здійснюючи патрулювання помітили двох підозрілих громадян.

Про це повідомили в пресслужбі патрульної поліції Волині.

Читайте також: У Луцьку – масштабна пожежа (фото)

В одного з чоловіків під час застосування превентивного поліцейського заходу як поверхневої перевірки відповідно до ст. 34 Закону України "Про Національну поліцію" охоронці порядку виявили пакетик з речовиною, схожою на наркотичну.

25-річну особу затримали й викликали на місце слідчо-оперативну групу.

Повідомили деталі самогубства молодого хлопця на Волині

Стали відомі деталі самогубства молодого волинянина.

16-го лютого у Нововолинську в підсобному приміщенні знайшли повішеним хлопця на електоропроводці.

Молодик 1990-го року народження. Тіло виявили в сараї біля будинку на вулиці Чайковського. Попередня причина смерті – самогубство.

У коментарі т.в.о.начальника Нововолинського відділення поліції Василь Бучинський зазначив, що заявила про смерть чоловіка його мати.

Хлопець зловживав алкогольними напоями, напередодні посварився з дружиною.

Обставини трагедії з’ясовуються. Відкрито кримінальне провадження за статею 115 ККУ.

Попередньо встановлено, що смерть настала через удушення.

Тіло направлено на експертизу.

Волинські митники затримали на кордоні монети часів Литовського князівства (відео)

703 старовинні монети поштою через волинську митницю намагався відправити чоловік. 

З його слів, громадянин України чотирма бандеролями відіслав монети, датовані XIV-XVI століттям, на адресу польського отримувача. Згідно протоколу "затримання кореспонденції", монети часів Речі Посполитої та Литовського князівства, вилучені.

"Проведена експертиза відповідно до якої була вказана історична цінність цих монет. Загальна вартість після оцінки становить понад 43 тисячі гривень. Санкція даної статті митних порушень, 472-га, являє собою покарання з конфіскацією товару і накладанням штрафу в розмірі 100% його вартості", – каже речник Волинської митниці Віталій Лопошук.

Усіх луцьких муніципалів викликають на допит в поліцію

Поліція Волинської області викликає на допит працівників муніциальної варти Луцька.

"ч.8 Статті 135 Кримінально процесуального кодексу України повідомляє про наступне: особа має отримати повістку про виклик або бути повідомленою про нього іншим шляхом не пізніше ніж за три дні до дня, коли вона зобов'язана прибути за викликом.

Таким чином Повістки працівникам департаменту, що були принесені 14 лютого 2020 року (о 16.15) з викликом на 17 лютого є неправомочні!

Читайте також: У місті на Волині зіткнулися мотоцикл та мінівен

Просимо Вас дотримуватися процесуальних норм з метою тісних відносин та співпраці!

P.S Окрім того, здійснення виклику всіх працівників на 14.30, в один день, є ніщо інше, як параліч роботи Департаменту!

P.P.S. Чекаємо працівників поліції з належно оформленими документами, дотриманими строками, логічним часом", – йдеться в дописі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook