У Луцьку відзначили Водохреще та освятили воду на березі Стиру (фото), У Луцьку шпиталізували громадян, які отруїлися чадним газом, Колишнього лідера волинської "Самопомочі", якого судять за шахрайство, випустили з-під варти, Депутати Луцької райради вимагають скасувати підвищені тарифи для населення та відновити пільги, Скандальний голова Волинської ОДА віддав у користування майже 5 гектарів лісу, На Волині планують збільшити межі міста – такими були головні новини Волині у вівторок, 19 січня.

Читайте також: Від раку померла волинянка – мама чотирьох доньок (фото)

У Луцьку шпиталізували громадян, які отруїлися чадним газом

Вчора ввечері, патрулюючи на вулиці Потебні, що у Луцьку, інспектори помітили, як на великій швидкості в напрямку вулиці Львівської проїхали карети екстреної медичної допомоги.

Патрульні прийняли рішення слідувати за медиками, аби допомогти їм.

Як виявилося, біля будинку, де зупинилися автомобілі медиків, мешканці отруїлися чадним газом.

Патрульні допомагали медичним працівникам шпиталізувати мешканців до лікарні.
Про подію повідомили рятувальників.

Колишнього лідера волинської "Самопомочі", якого судять за шахрайство, випустили з-під варти

Лучанина, екс-лідера громадської організації "Фонд місцевого розвитку" Петра Верзуна, якого обвинувачують у шахрайстві приблизно на 10 мільйонів гривень, випустили з-під варти під домашній арешт.

Зауважують, що у Ковелі ще з 2018 року триває розгляд кримінальної справи щодо луцького бізнесмена, громадського активіста, колишнього чиновника і кандидата в депутати від "Самопомочі" Петра Верзуна, який, за даними прокуратури, шахрайським шляхом збагатився більш ніж на 10 мільйонів гривень. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

В обвинувальному акті стверджується, що Петро Верзун, будучи засновником Волинської обласної громадської організації "Фонд місцевого розвитку", з початку 2011 р. до середини 2016 р. видурив у 13 людей коштів у різній валюті на суму понад 10 мільйонів гривень. Він "позичав" гроші нібито на розвиток власного бізнесу, пов’язаного з наданням інформаційних послуг з оформлення віз для виїзду за кордон, а також для торгівлі валютою на міжбанківській біржі.

У прокуратурі зазначають, що зловмисник не збирався повертати позичальникам гроші: частину коштів він використав для власних потреб, а більше 500 тисяч гривень вніс на рахунки ВОГО "Фонд місцевого розвитку" та перемістив на рахунки інших суб’єктів господарювання.

Крім того, він чинив опір правоохоронцям під час санкціонованого обшуку в його помешканні 2 березня 2018 року.

Ухвалою колегії Ковельського міськрайонного суду від 5 жовтня 2018 року в складі головуючого судді Тараса Наваляного, суддів Сергія Панасюка та В’ячеслава Лесика строк дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою Петру Верзуну продовжили на 60 днів та визначено йому заставу в сумі 552 тисячі 300 гривень.

Читайте також: Повідомили про стан лучан, які у квартирі отруїлись невідомою речовиною, серед потерпілих – дитина (відео)

Депутати Луцької райради вимагають скасувати підвищені тарифи для населення та відновити пільги

Депутати Луцької районної ради висловили рішучий протест проти необґрунтованого зростання ціни на природний газ, електроенергію, підвищення ціни за транспортування, розподіл природного газу та вимагають скасувати підвищені тарифи, відновити пільгові тарифи на електроенергію та не допустити подібних ситуацій в майбутньому.

Відповідне звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України депутати підтримали 18 січня, під час пленарного засідання третьої позачергової сесії восьмого скликання Луцької районної ради, яке пройшло під головуванням голови Олександра Омельчука. 

До звернення були внесені доповнення та прийнято рішення направити його до керівництва країни.

Скандальний голова Волинської ОДА віддав у користування майже 5 гектарів лісу

У довгострокове тимчасове платне користування, голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко виділив 4, 87 гектара лісових земель.

Як зазначено в документі, надійшло три клопотання про виділення земель, які погодило Державне агентство лісових ресурсів України.

Відтак, виділили у довгострокове тимчасове платне користування терміном на 49 років без вилучення у постійного лісокористувача підприємиці Оксані Комаровій лісову ділянку площею 2,5 га, яка перебуває у постійному користуванні ДП "Ківерцівське лісове господарство" та розташована у кварталі 10 (виділи 2-5) Торчинського (Боголюбського) лісництва Луцького району, для використання з метою культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей.

Згідно з наявною у відкритих джерелах інформацією, Оксана Комарова є підприємицею і займається технічним обслуговуванням та ремонтом автотранспортних засобів, а також оптовою торгівлею деталями та приладдям для автівок.

Ще одну ділянку площею 0,75 га, яка перебуває у постійному користуванні ДП "Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр" та розташована у кварталі 44 (виділ 4) ДП "Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр" Луцького району, виділили для використання з метою культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей Оксані Руднік терміном на 49 років. Зауважимо, що жінка - депутатка Луцької міської ради 8-го скликання від "Слуги народу".

На Волині планують збільшити межі міста

Ківерцівська міська рада погодила проект щодо зміни меж міста.

Згідно погодженого проеку землеустрою щодо встановлення (зміни) меж міста Ківерці планують ввести у межі населеного пункту 86,3402 гектара землі, при фактичній площі (до зміни) 848,2 гектара.

Площа населеного пункту після зміни меж буде становити 934, 5402 гектара.

Таким чином площа міста Ківерці збільшиться на 86,3 гектара землі.

У Луцьку відзначили Водохреще та освятили воду на березі Стиру (фото)

19 січня святкові служби, велике освячення води з нагоди Богоявлення, Хрещення Господнього, здійснювали в парафіях єпархії.

Зокрема, у кафедральному храмі Святої Трійці урочисту літургію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, з яким служило соборне духовенство. Напередодні під проводом архієрея, традиційно, відправлено всенічну.

У проповіді архіпастир наголосив на тому, що сьогодні ми не просто святкуємо чергове свято. Це свято повинно нам нагадати, що ми повинні змінитися. Адже окунувшись в ополонці ми не змиваємо із себе гріх, ми повинні усвідомити, що ми змінюємося і з цього моменту прикладаємо максимум зусиль аби поєднатися з Христом і жити праведно.

Після відправи відбувся хресний хід до місця великого освячення води на березі річки Стир у Центральному парку імені Лесі Українки.

Цьогоріч процесій було дві. Одна вирушила від головного храму єпархії, інша – від парафії Великомученика і цілителя Пантелеймона села Рованці.

Потому архіпастир традиціно освятив воду на підприємстві "Луцькводоканал".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook