Екс-лісник, якого затримали на хабарі у Луцьку, продовжував розпродувати майно лісгоспу, Одужали всі хворі: у районі на Волині заявили про перемогу над COVID-19, "Волинь не отримала дозвіл на відновлення міжобласних перевезень", – Мінінфраструктури, На Волині чоловік намагався підірвати гранатою свою тещу, Коронавірус на Волині: де за добу виявили нові випадки захворювання – такими були головні новини Волині 2 червня.

Читайте також: Рейдерська атака на кафедру, – викладачі найбільшого вишу Волині про скандальну реорганізацію на факультеті

Екс-лісник, якого затримали на хабарі у Луцьку, продовжував розпродувати майно лісгоспу

Учора, 01 червня 2020 року, на Волині під час одержання неправомірної вигоди було затримано колишнього працівника лісової охорони одного з лісогосподарств Волинської області.

То був другий зафіксований правоохоронцями епізод одержання чоловіком за попередньою змовою зі ще одним працівником лісової галузі області коштів за сприяння громадянину у купівлі деревини за цінами, набагато нижчими за ринкові, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Справді, на момент затримання він уже був звільнений з роботи. Проте вчинити неправомірні дії він погодився, ще обіймаючи посаду працівника лісової охорони.

Окрім того, при затриманні у цього чоловіка вилучили кишеньковий персональний комп’ютер, який може бути лише у діючого працівника лісгоспу, бирки для чіпування деревини, отримані лісгоспом уже після звільнення працівника (відтак виникає запитання – яким чином вони могли опинитися у звільненого?) та дві книги рубок, догляду і формування лісів – документи, яких теж не повинно бути у людини, котра не має стосунку до роботи лісового господарства.

Слідство встановлюватиме, яким чином звільнений з роботи працівник фактично продовжував виконувати функції лісової охорони й розпоряджатися майном лісгоспу та лісовими ресурсами і чому це залишилося поза увагою керівництва.

Читайте також: У Луцьку зафіксували нові випадки захворювання на COVID-19

Затриманому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовими особами за попередньою змовою групою осіб (ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Одужали всі хворі: у районі на Волині заявили про перемогу над COVID-19

Станом на ранок 2 червня у Любешівському районі із зареєстрованих 4 випадків коронавірусної інфекції (в селі Люб’язь), одужало 4 особи.

За останню добу відправлені у вірусологічну лабораторію ДУ "Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України" зразки біологічних матеріалів для перевірки наявності коронавірусної інфекції в організмі щодо однієї особи.

Ця особа перебуває під спостереженням сімейного лікаря.

Ще очікують результатів аналізів щодо наявності коронавірусної інфекції відносно двох осіб.

"Волинь не отримала дозвіл на відновлення міжобласних перевезень", – Мінінфраструктури

На 83-й день карантину в Україні Міністерство інфраструктури зазначає, що Волинська, Чернівецька та Рівненська області не отримали дозвіл на відновлення міжобласних автомобільних перевезень.

"Сьогодні, рішенням обласних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, міжобласні автомобільні перевезення не були відновлені у Чернівецькій, Волинській та Рівненській областях", – повідомив представник міністерства.

Читайте також: У Луцьку молодий чоловік задля розваги пошкоджував чужі автомобілі

Також представник Мінінфраструктури повідомило, що міжобласні автомобільні перевезення не відновилися у двох районах Тернопільської області.

Точної дати запуску міжобласного автобусного сполучення в зазначених областях в міністерстві не називають.

Представник зазначає, що таке рішення буде прийнято тільки після того, як обласні комісії підтвердять досягнення необхідних епідпоказників.

На Волині чоловік намагався підірвати гранатою свою тещу

У Ковельському районі поліцейські затримали місцевого жителя, який підірвав на подвір’ї гранату.

29-річний чоловік погрожував гранатою тещі та дружині, інформують у прес-службі волинської поліції.

Читайте також: На Волинь намагалися провезти у пляшках понад 20 кілограмів пігулок (фото)

Зловмисника затримали у порядку ст. 208 КПК України. За фактом замаху на умисне вбивство слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 2 п. 5 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Учора до поліції зателефонувала 25-річна жителька Ковельського району та повідомила, що чоловік, з яким вона перебуває на стадії розлучення, прийшов до будинку її матері та, погрожуючи розправою, кинув на подвір’я предмет, схожий на гранату. Предмет вибухнув. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав. Правопорушник перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Під час огляду місця пригоди за участю спеціалістів вибухотехнічного відділу ГУНП у Волинській області поліцейські вилучили металеві уламки, характерні для вибуху гранати "Ф-1", предмет, схожий на запобіжний важіль осколкової ручної гранати, зразки грунту тощо.

Коронавірус на Волині: де за добу виявили нові випадки захворювання

За останню добу на Волині зареєстровано 11 нових випадків захворювання на COVID-19: м.Луцьк – 4, Володимир – Волинський район – 4, Ківерцівський район – 1, Турійський район – 1, Камінь-Каширський район – 1. Одужало 5 осіб.

Загалом станом на 10.00 год. 2 червня в області зареєстровано 943 випадки COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР, повідомляє управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

Читайте також: Українець повертався із Польщі з повним рюкзаком доларів й "погорів" на кордоні

Одужало 264 особи.

26  випадків хвороби завершились летально. 

За весь період спостереження коронавірусна хвороба виявлена:

  • м. Луцьк – 190 випадків, в т.ч. 5 летальних;

  • Луцький район – 75 випадків, в т.ч. 2 летальних;

  • м.Ковель – 167 випадків, в тому числі 4 летальних;

  • Ковельський район – 9 випадків;

  • Ківерцівський район – 138 випадків, в т.ч. 4 летальних;

  • м. Нововолинськ – 76 випадків, в т.ч. 5 летальних;

  • Іваничівський район – 17 випадків;

  • Старовижівський район – 53 випадки, в т.ч. 2 летальних;

  • Володимир-Волинський район – 51 випадок, в т.ч. 1 летальний;

  • Маневицький район – 47 випадків, в тому числі 2 летальних;

  • Горохівський район – 36 випадків;

  • Камінь-Каширський район – 24 випадки, в т.ч. 1 летальний;

  • Локачинський район – 11 випадків;

  • Любомльський район – 17 випадків;

  • Турійський район – 10 випадків;

  • Шацький район – 9 випадків;

  • Рожищенський район – 7 випадків;

  • Любешівський район – 4 випадки;

  • Ратнівський район – 3 випадки.

Читайте також: У Луцьку на перехресті зіткнулось дві маршрутки (фото)

За попередню добу надійшло 16 повідомлень про підозру на COVID-19.

В області методом ПЛР на виявлення вірусу COVID-19 вірусологічною лабораторією обласного лабораторного центру обстежено  6872  особи, в тому числі за останню добу – 188 осіб.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook