У Луцьку значно посилили умови карантину, "Немає сил мовчати": мама 7-річної волинянки, яка першою захворіла на коронавірус розповіла про те, що пережила їхня сім'я, Волинянин, який повернувся з заробітків, заразив коронавірусом свого родича – водія "швидкої", Повідомили, про стан медиків Луцької міської лікарні, інфікованих коронавірусом – такими були головні новини Волині у четвер, 2 квітня.

Читайте також: Поліція Луцька розшукує молодого злочинця з Одещини (фото)

"Немає сил мовчати": мама 7-річної волинянки, яка першою захворіла на коронавірус розповіла про те, що пережила їхня сім'я

Мати 7-річної дівчинки з Волинської області, яка першою в регіоні захворіла коронавірус, написала в мережі про те, що довелося пережити її сім'ї.

"Накипіло! Немає сил мовчати! Найстрашніший вірус – це людська агресія і байдужість. Я мама дівчинки, яку визнали першою інфікованою СOVID-19 на Волині. Історія така: 18 березня, прокинувшись вранці, моя дочка почала покахикувати. Мене відразу насторожило те, звідки взявся цей кашель, якщо дня за чотири до того вона ніде не гуляла", – написала мати.

Уже до вечора того дня у дівчинки піднялася температура, яку вдалося збити. 20 березня вона знову поскаржилася на жар і рідні викликали "швидку". Лікарі послухали дівчинку і не виявили жодних відхилень.

"Тести на COVID-19! Ще з п’ятниці ми почали цікавитися тестами, де можна зробити, де можна придбати, але зіткнулися з тим, що ніде і практично ніяк, тому що їх немає, а якщо і є, то невідомо, де. Ще одна з причин, чому нам відмовляли (коли ми по телефону запитували про тести), тому що, як запевнили нас, ми не в зоні ризику: не були за кордоном, не спілкувалися з тими, хто приїхав із країн з епідемією, не були у контакті з інфікованими", – продовжила жінка.

Волинянин, який повернувся з заробітків, заразив коронавірусом свого родича – водія "швидкої"

Житель Старовижівського району, який працює водієм "швидкої", інфікувався вірусом covid-19. Попередньо чоловік мав контакт з родичем, який повернувся з-за кордону.

Інформацію в  коментарі виданню підтвердив директор КП "Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Володимир Шмаль.

З його слів, чоловік відчув у себе симптоми, притаманні вірусу, і за порадою колег звернувся до сімейного лікаря. Лікування вдома не дало результатів, його стан погіршився. Тому в районній лікарні йому зробили експрес-тест на коронавірус, який виявився негативним. Після цього провели лабораторний ПРЛ-тест, який дав позитивний результат.

Чоловік має ознаки пневмонії, проте перебуває в задовільному стані. Також в нього низька сатурація.

Попередньо відомо, що волинянин мав контакт з родичем, який повернувся з-за кордону. Ймовірно, саме він і був джерелом зараження.

Читайте також: Біля Луцька сталася аварія за участю трьох автомобілів (фото)

Повідомили, про стан медиків Луцької міської лікарні, інфікованих коронавірусом

Восьмеро медиків Луцької міської клінічної лікарні почуваються добре.

Заступниця голови Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак на початку брифінгу попросила не поширювати плітки та фейки про погіршення самопочуття і навіть смерть когось з медиків.

"Всі лікарі, які захворіли, почувають себе добре. У всіх стан задовільний, у деяких немає зовнішніх ознак, але тести позитивні. Всі особи обстежувалися з профілактичною метою при проведенні протиепідемічних заходів. Коронавірусна інфекція у Луцькій лікарні, можна сказати, локалізована і там, наразі, уражено вісім лікарів. Не можу сказати, що вона на 100 % здорові, але стан у всіх задовільний. Хочу, щоб ніхто не вірив тому, що говорять і тому, що пишуть. Були навіть запитання з приводу смерті, які недоцільні. Я б таких людей притягувала до відповідальності", – сказала вона.

У Луцьку значно посилили умови карантину

У Луцьку вводяться додаткові заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території нашої територіальної громади. 

Прийнятим виконавчим комітетом документом визначено, що на період дії карантину всім суб'єктам підприємництва незалежно від форм власності, які здійснюють на території Луцьк та населених пунктів Прилуцького старостинського округу роздрібний продаж продовольчих товарів необхідно забезпечити фасування та упакування продовольчих товарів (овочів, фруктів, хліба, хлібобулочних виробів, кондитерських виробів, круп, макаронних виробів, борошна, цукру, солі, яєць курячих харчових, сухофруктів тощо), які не мають промислової упаковки і розміщуються для продажу шляхом самообслуговування в торгівельних залах закладів.

Крім того, потрібно забезпечити фасування та упакування або розміщення у закритому торгівельно-технологічному обладнанні продовольчих товарів, які не мають промислової упаковки та недоступні для самообслуговування, проводити фасування, упакування та відпуск товарів, у чисту тару (пакети, коробки, папір тощо) з обов'язковим застосуванням одноразових рукавичок та спеціального інвентарю (щипців, лопаток, совків тощо).

Необхідно припинити приготування та реалізацію кавових та інших напоїв, а також розлив у присутності споживача з подальшою реалізацією пива та інших напоїв.

Також у закладах торгівлі, де працівник працює із продовольчими товарами і готівковими коштами (картками, комп’ютерною технікою, реєстраторами розрахункових операцій) одночасно, необхідно забезпечити використання окремих одноразових рукавичок для продуктів харчування та інших – для роботи з готівковими коштами (картками, комп’ютерною технікою, реєстраторами розрахункових операцій) або проведення додаткової дезінфекції рук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook